Kuva: Fotolia

Olet luultavasti aina kaatanut oluen lasiin väärin - oikealla tavalla vältät turvotusta

07.01.2018 17:15 - Iiro Myllymäki

Oluen tulee antaa vaahdota, jos haluaa ehkäistä turvotusta.

Monille tulee turvonnut olo oluen nauttimisen jälkeen. Tämä saattaa johtua siitä, miten olut on kaadettu lasiin. Olutasiantuntija Max Bakkerin mukaan yleinen tapa kaataa olutta ei ole se paras tapa. Monet kaatavat oluen lasiin hitaasti ja lasia kallistaen, jotta oluen pinnalle muodostuisi mahdollisimman vähän vaahtoa. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä.

Oluen turvottava vaikutus aiheutuu sen sisältämästä hiilidioksidista. Kun oluen pintaan muodostuu vain vähän vaahtoa, hiilidioksidi ei pääse poistumaan juomasta vaan se menee juoman mukana suoraan vatsaan ja vapautuu siellä aiheuttaen vatsavaivoja. Näin ollen vaahtoa ei tule kammota vaan pikemminkin suosia oluen kaatamisessa.

Bakker neuvoo, miten olut tulisi kaataa oikeaoppisesti. Olut tulee kaataa lasia kallistaen, mutta nopeasti. Turvotuksen ehkäisemisen lisäksi tämä parantaa oluen makua Bakkerin mukaan.

- Vaahdossa maistamme maltaan makeuden ja humalan kitkeryyden. Ennen kaikkea vaahto suojelee oluen aromia, joka on vaahdon alla, Bakker kertoo Business Insiderille.

Voit katsoa alla olevalta videolta sekä väärän että oikeaoppisen tavan oluen kaatamiseen.

Lue myös: Olutlasi tulee aina huuhdella ennen käyttöä - asiantuntija kertoo miksi

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat