Kuva: Fotolia

Hengästyt helposti, himoitset pihviä - oudot oireet, jotka voivat kieliä tulevista kuukautisista

09.01.2018 18:45 - Katariina Auvinen

Naisen hormoonit vaikuttavat enemmän elämääsi kuin osasit arvatakaan.

Kuukautisoireet ovat hyvin erilaisia eri naisilla, mutta keho viestii myös tulevista kuukautisista oireilla, joita emme välttämättä yhdistäisi niihin. Saatat kokea esimerkiksi pakottavaa tarvetta syödä enemmän tai treenituloksesi laskevat.

Women´s Health-julkaisu listasi PMS-oireet, joista et välttämättä tiennyt.

Hengästyt helposti
Jos sinusta tuntuu, että eilen lenkki sujui helposti, mutta tänään hengästyt jo heti alkumetreillä, se voi johtua tulevista kuukautisista. Tutkijat ovat selvittäneet, että hengästyt ja väsyt helposti erityisesti juuri ennen kuukautisia ja kuukautisten loppupuolella. 

Haluat luopua huonoista elämäntavoistasi 
Voiko todellakin hormonit olla syy siihen, että haluat luopua esimerkiksi tupakoimisesta? Tutkimusten mukaan kyllä näin on. Tutkijat selvittivät, että naisten oli helpompi luopua tupakoinnista kiertonsa loppupuolella. Tutkijoiden mukaan tämä selittyy hormooneilla, jotka auttavat sinua tekemään päätöksiä, niin omituiselta kuin se kuulostaakin. 

Lihakset ovat pitkään kipeät treenin jälkeen
Jos kuukautisesi pitäisivät alkaa ensi viikolla, voit odottaa edellisellä viikolla pidempiä palautumisaikoja treeneistä. Tutkijat ovat selvittäneet, että naisen lihakset eivät palaudu niin nopeasti treenin jälkeen kuukautisten kynnyksellä. Julkaisu listaa, että poikkeuksena ovat ne naiset, jotka käyttävät hormonaalista ehkäisyä. Se suojaa tältä vaikutukselta. 

Himoat valtavaa pihviä
Jos et syö valtavasti, mutta saatat kerran kuukaudessa tuntea suurta tarvetta syödä iso pihvi, voi se kieliä kuukautisten alkamisesta. Punainen liha sisältää rautaa, jotka naisen keho menettää kuukautisten aikana. Jos sinusta tuntuu, että rauta-arvosi saattavat olla pielessä, juttele lääkärisi kanssa. 

Lue myös: Miksi kuukautiset pitkittyvät yhtäkkiä? 8 syytä epänormaalin vuodon taustalla

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat