Kuva: Shutterstock

Suomalaismies kadotti seksuaalisuutensa vuosiksi - "Jouduin opettelemaan kaiken uusiksi"

12.04.2018 18:15 - Iiro Myllymäki

Masennus johti miehellä siihen, että hän ei edes osannut kaivata seksiä elämäänsä.

Masennus on monimuotoinen sairaus, joka ulottaa vaikutuksensa monille eri elämän osa-alueille. Kohdatut-podcast-sarjassa eräs masennuksesta toipunut suomalainen mies kertoo, millainen sairaus masennus oli hänelle ja miten se vaikutti erityisesti hänen seksuaalisuuteensa.

Miehellä masennus näkyi seksuaalisen aktiivisuuden loppumisen lisäksi muun muassa työn menettämisessä, alkoholinkäytössä, elämänhallinnan heikkenemisessä ja yleisesti mielihyvän menettämisessä.

- Se on kokonaisuudessaan todellisuuden suuri muutos. Masennukseen pikkuhiljaa asettautuu. Se on masennuksen pirullinen ulottuvuus, että pikkuhiljaa liukenet, katoat ja kaikki asiat, jotka on sinun elämääsi mieltä ja jpotain hyvää tuoneet, katoavat ja lopputulemana on aika pimeä ja yksinäinen eksistentialistinen tyhjiö, mies kuvailee.

Mies kertoo, että seksuaalisuus katosi vuosikausiksi hänen elämästään masennuksen myötä.

- Pahinta on, että en siinä tilanteessa edes osannut kaivata seksuaalisuuden energiaa ja siihen liittyvää läsnäoloa. Seksuaalisuus on kanssakäymistä ja läheisyyttä, kosketusta ja itse seksiä. Seksuaalisuuden mukana katosivat myös ihmiset, koska yksinäisyyden maisema on niin vahva. Siinä alkoi rakentua kuva, että ei minua kukaan halua enkä minäkään halua, mies sanoo.

Kun mies alkoi toipua masennuksesta, myös seksuaalisuus palasi hänen elämäänsä hiljalleen. Melko pian mies päätyi parisuhteeseen, ja seksi tuli jälleen konkreettisesti osaksi hänen elämäänsä.

- Elin 4-5 vuotta seksitöntä ja tässä mielessä aika tyhjää elämää. Jouduin opettelemaan kaiken uusiksi ja asettautumaan uudelleen siihen tilaan ja kosketukseen, toisen läheisyyteen ja hyvään oloon. Siinä kohtaa lääkitykseni oli loppumassa. Olin aika monta vuotta syönyt niitä, ja ne vaikuttivat aika suoraan erektioon ja sen kestävyyteen. Minulla oli aikamoisia vaikeuksia erektion ylläpitämisessä. Onneksi rinnallani oli ymmärtäväinen ihminen, joka salli minun harjoitella ja palata seksuaaliseksi olennoksi, mies sanoo.

Kuuntele miehen koko haastattelu tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Miehen masennus johti yksinäisyyteen ja sukulaissuhteiden rikkoutumiseen - "Se tapahtui huomaamatta"

Kilpailut

Uusimmat