Kuva: Shutterstock

Laihdutusmokat, joihin olet saattanut sortua huomaamattasi - katso listaus

27.05.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi liian tiukka dieetti ja rasvojen karsiminen pois ruokavaliosta hidastavat painon putoamista.

Laihdutus onnistuu usein terveellisen ruokavalion ja liikunnan avulla. On kuitenkin olemassa muutama yleinen ja arkipäiväinen tapa, jotka hidastavat painon putoamista lähes huomaamatta. Lifehack-sivusto kokosi yhteen laihdutusmokat, joihin painonpudottaja saattaa sortua jopa tietämättään. Suomensimme yleisimmät virheet alle.

Ethän sorru?

1. Aloitat liian tiukan dieetin. Liian kurinalainen ruokavalio ja tietämättömyys tarpeellisten ravintoaineiden määrästä voivat johtaa ennen pitkää ahmimiseen ja dieetistä repsahtamiseen.

2. Keskityt liikaa vaa’an näyttämään lukemaan. Painon jatkuva tarkkailu voi aiheuttaa stressiä sekä tuottaa pettymyksen tunteita, jos lukema ei ole pudonnut tietyssä ajassa riittävän alas. Laihduttajan tulisi vaa’alla käymisen lisäksi kiinnittää huomiota peilikuvaan ja sentteihin, jotka ovat kadonneet vyötäröltä, vaikka paino ei olisikaan laskenut merkittävästi.

3. Luotat laihdutusvalmisteisiin liikaa. Erilaiset laihdutusvalmisteet kuten keitot ja pirtelöt, voivat toimia hetken aikaa painon pudotuksen tukena, mutta ne eivät korvaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. Muista siis kiinnittää huomiota annoskokoihin sekä liikunnan riittävään määrään dieetillä ollessasi.

4. Et sisällytä ruokavalioosi lainkaan rasvoja. Myös laihduttajan on tärkeää saada päivittäisistä aterioistaan riittävä määrä hyviä rasvoja, sillä elimistömme tarvitsee rasvaa esimerkiksi a-, d-, e- ja k-vitamiinien imeytymiseen. Hyvien rasvojen lähteitä ovat esimerkiksi pähkinät, kala ja avokado.

5. Et malta mennä ajoissa nukkumaan. Riittävä unen määrä on laihduttajalle ensiarvoisen tärkeää, sillä univaje saa väsymyksen lisäksi myös elimistön leptiinitason laskemaan. Leptiini on hormoni, joka säätelee nälän tunnetta ja riittämätön yöuni voikin saada nälän kurnimaan herkemmin vatsanpohjassasi.

6. Ajattelet, että salaatti on automaattisesti terveellisempi vaihtoehto. Hampurilaisaterian sijaan raikas salaattiannos on laihtumisen kannalta painonpudottajalle se parempi vaihtoehto. Laihduttajan tulisi kuitenkin muistaa kiinnittää tarkasti huomiota siihen, sisältääkö salaattiannos tuhdin kastikkeen tai majoneesia, jotka voivat tuoda aterialle nopeasti jopa kaksisataa ylimääräistä kaloria lisää.

7. Ahmit terveellistä ruokaa liikaa. Eräs laihdutuskuurin kompastuskivistä voi olla se, että oikeutat suurien määrien syömistä sillä, että ruuat ovat terveellisiä vaihtoehtoja ja niin sanottua dieettiruokaa.

8. Jätät aamupalan väliin. Aamupalan syömättä jättäminen usein johtaa kalvavaan nälän tunteeseen myöhemmin päivällä, jolloin on myös todennäköisempää, että sorrut herkkuihin tai ahmimaan nälkäisenä liian suuria aterioita kerralla.

Lue myös: Eikö dieetti tunnu tehoavan? Pidä tauko laihdutuksesta

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään syöpää - löytyykö jo sinun jääkaapistasi?

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat