Kuva: Shutterstock

Helppo neuvo pysyä kohtuudessa herkkujen suhteen - tasapaino on avainasemassa

31.05.2018 17:45 - Katariina Auvinen

Kun syöt herkkuja, yhdistä mukaan myös terveellistä.

Netti on pullollaan vinkkejä laihduttamiseen ja terveelliseen ruokavalioon liittyen. Ravitsemusasiantuntija, Alyssa Cohen, on kuitenkin antanut helpottavan vinkin kaikille painonsa kanssa kamppaileville. 

Monesti laihduttajille puhutaan kohtuudessa pysymisessä, mutta Cohen on selvittänyt Women´s Health -julkaisulle mitä tämä todella tarkoittaa. 

- Joka kerran, kun syöt jotain herkullista, yhdistä se johonkin todella terveelliseen, Cohen neuvoo. 

Naisen mukaan herkkujen totaalinen kieltäminen itseltään toimii vain harvalla.

Sen sijaan jos sinun tekee mieli esimerkiksi pitsaa, yhdistä pariin palaan kunnon määrä salaattia ja vihanneksia. Näin ollen tulet kylläisemmäksi nopeammin eikä sinun ehkä teekään mieli kokonaista pitsaa. 

- On tärkeää ymmärtää, että ruuan suhteen meillä on vaihtoehtoja. Jos sinun tekee valtavasti mieli jotain hyvää, voi esimerkiksi kaksi keksiä katkaista mielihalun, Cohen opastaa. 

(kuva: Shutterstock )

Nainen ei myöskään kannusta ihmisiä pitämään niin sanottuja karkkipäiviä, jolloin laihduttaja antaa itselleen luvan syödä mitä mieli tekee. Tällaisina päivinä voi helposti syödä kaloreita niin paljon, että ne kumoavat jo alkanutta laihdutusurakkaa. 

- En todellaan ole mikään karkkipäivien fani. Jos sinun tekee mieli jotain hyvää, syö vähän. Varmista, että herkku on mahdollisimman prosessoimatonta. Itse suosin tummaa suklaata, jonka päälle olen laittanut vähän maapähkinävoita, Cohen kertoo. 

Nainen myöntää itsekin, että joitain herkkuja on vaikeampi vastustaa kuin toisia. 

- Olisin murtunut, jos minulle sanottaisiin etten saisi enää syödä jäätelöä. Tärkeintä on vain muistaa, että pääasialliset kalorit tulisivat päivittäin terveellisestä ruuasta. Jäätelö on vain pieni osa ateriaa, hän sanoo. 

Lue myös: Laihdutusmokat, joihin olet saattanut sortua huomaamattasi - katso listaus

Lähde: Women´s Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat