Kuva: Shutterstock

Hiipuuko treenimotivaatio? Pidä innostus yllä 6 helpon vinkin avulla

05.07.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Innostusta voi lisätä esimerkiksi sellaisen treenin tai lajin kokeileminen, jota et ole vielä aikaisemmin testannut.

Liikunta tukee niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointiamme. Hyötyliikunta, kuten esimerkiksi työmatkapyöräily on loistava tapa ujuttaa urheilua arkipäiviin. Jos hyötyliikunta ei innosta sinua ja motivaatio urheiluharrastukseenkin tuntuu laskeneen, katso alta Popsugarin listaamat niksit treenimotivaation palauttamiseksi.

Kokeile näitä:

1. Lähde ulos treenaamaan. Olipa kyseessä sitten juoksulenkki tai hikijumppa, ulkoilemaan lähtiessäsi saat itse päättää, millaisissa maisemissa urheilet.

2. Luo uusi soittolista. Musiikki antaa voimaa ja motivaatiota treeniin. Täysin uusi soittolista täynnä meneviä kappaleita voikin innostaa sinut takaisin lenkkipolulle tai kuntosalille.

3. Etsi netistä tai kännykän treenisovelluksista sellainen treeni, jota et ole vielä aikaisemmin kokeillut. Esimerkiksi jooga ja kuntopiirit ovat loistavia vaihtoehtoja.

4. Hemmottele itseäsi treenin jälkeen. Urheilumotivaatiota saattaa nostaa tieto siitä, että pääset herkuttelemaan hikoilun jälkeen smoothiella. Myös satunnaiset kampaaja tai hierojakäynnit ovat hyviä vaihtoehtoja treenimotivaation ylläpitämiseen.

5. Ilmoittaudu ryhmäliikuntatunnille. Muiden seurassa treenaaminen voi tuoda uudenlaista innostusta urheiluun etenkin siinä tilanteessa, jos olet tottunut puurtamaan yksin kuntosalilla tai lenkkipolulla.

6. Tee muutoksia saliohjelmaasi. Kuntosalilla tehtäviä liikkeitä on hyvä vaihtaa aika ajoin, jotta kehitys ja lihaskasvu pysyvät yllä.

Lue myös: 4 teholiikettä pakaroille - nopea treeni onnistuu vaivatta kotona

Lue myös: Ota kävelylenkistäsi kaikki irti - kolmella niksillä saat aikaan kunnon treenin

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat