Kuva: Fotolia

Ota kävelylenkistäsi kaikki irti - kolmella niksillä saat aikaan kunnon treenin

09.11.2017 19:45 - Katariina Auvinen

Joskus kannattaa kävelylenkillä poiketa polulta, kirjaimellisesti.

Jos juokseminen tai salitreeni ei kiinnosta, kävelylenkki voi toimia aivan yhtä hyvänä treeninä. Femina-julkaisu on listannut kolme yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla saat lenkistäsi kaiken irti. Kävely on hyvää treeniä koko keholle ja raikkaassa ulkoilmassa mieli lepää. 

1. Rakasta mäkiä 
Monesti mäen nähdessä mieli alkaa vetää matalaksi, varsinkin mitä isompi mäki on kyseessä. Julkaisun mukaan kannattaa mieli kääntää positiiviseen suuntaan. Mäkien aikana syke kohoaa, vaikka kävelytempoa ei lisäisikään. Myös jalkojen isot lihakset aktivoituvat entistä enemmän. Joten voit välitä joko mäen tai tasaisen reitin, valitse mäet. 

2. Astu harhaan polulta 
Suurin osa ihmisistä kävelee tiettyjä reittejä pitkin joko asfaltoitua tietä tai hiekkapolkua. Joskus olisi hyvä astua pois polulta metsän puolelle, koska tämä pieni ele kehittää tasapainoa pienellä vaivalla. Myös nilkat vahvistuvat epätasaisessa maastossa. 

3. Leikittele vauhdilla 
Aina ei tarvitse mennä samaa vauhtia. Mitä enemmän vaihtelet kävelylenkin aikana vauhtia nopeasta hitaampaan sitä paremman treenin saat. Voit laskea vaikka sata askelta, jotka kävelet kaikki eri vauhdilla. Sata askelta ensin normaalia kävelyvauhtia, sen jälkeen lisäät vauhtia niin nopeaksi kuin pystyt ja lopulta sata askelta otat rauhallisemmin. 

Lue myös: Tehokkain tapa kiinteyttää peppua? Uutuustrendiä hehkutetaan maailmalla

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat