Kuva: Shutterstock

Terveellisimmät pähkinät listattiin - katso vaihtoehdot manteleille

29.10.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi parapähkinät kannattaa sisällyttää ruokavalioon.

Pähkinät ovat erinomainen energialähde ja ne ovat myös terveellisiä välipaloja, kunhan niitä ei syö liikaa. Moni vannoo manteleiden nimeen, koska ne sisältävät paljon hyviä rasvoja sekä sisältävät paljon kuituja. 

Jos mantelit kuitenkin kyllästyttävät, Women´s Health -julkaisu listasi muut pähkinävaihtoehdot, jotka ovat terveellisempiä kuin toiset. 

Parapähkinät 

Parapähkinät sisältävät paljon seleeniä, jonka vuoksi ne ovatkin yksi parhaista luonnollisimmista seleenin lähteistä. Seleeni suojaa elimistöä sitä vahingoittavilta aineilta, kuten esimerkiksi karsinogeeneiltä. Seleeni pitää ihosi sekä kyntesi ja hiuksesi hyvässä kunnossa. 

(kuva: Shutterstock )

Cashewpähkinät

Cashewpähkinät sisältävät rautaa enemmän kuin monet muut pähkinät, joten ihmisten kannattaisi lisätä näitä pähkinöitä ruokavalioonsa. Pähkinät kermainen rakenne tekee siitä myös erinomaisen vaihtoehdon maidonkorvikkeelle. Jotkut käyttävät myös pähkinää korvikkeena parmesanille. 

(kuva: Shutterstock )

Macadamia

Macadamiapähkinä on maailman kallein pähkinä ja sisältää erittäin paljon energiaa. Rasvan lisäksi ne sisältävät myös paljon vitamiineja kuten B-vitamiinia ja mangaania. 

(kuva: Shutterstock )

Maapähkinä

Maapähkinä ei itse asiassa ole pähkinä ollenkaan. Ne kuitenkin sisältävät paljon hyviä vitamiineja, joiden vuoksi niitä kannattaa ostaa. Älä kuitenkaan sorru suolattuihin versioihin tai maapähkinävoihin, vaan osta kuorimattomia maapähkinöitä. 

(kuva: Shutterstock )

Pistaasipähkinät 

Nämä pienet vihreät helmet sisältävät paljon antioksidantteja, joten niitä kannattaa kuluttaa välipalalla tai salaatin seassa. Ne sisältävät paljon muun muassa luteiinia, joka edistää silmien hyvinvointia. 

Pistaasipähkinät pitää vielä usein kuoria ja tutkimukset ovat osoittaneet, että syöt todennäköisesti vähemmän niitä, koska joudut tekemään enemmän töitä niiden syömisen eteen. 

(kuva: Shutterstock )

Saksanpähkinät 

Saksanpähkinät sisältävät paljon hyviä rasvoja, joiden on tutkittu ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja. Saksanpähkinät sisältävät hieman enemmän kaloreita keskimäärin verrattuna muihin pähkinöihin, mutta pidä annoskoko maltillisena. 

(kuva: Shutterstock )

Pekaanipähkinät 

Pekaanipähkinät ovat yksi parhain E-vitamiinin lähde. E-vitamiini suojelee muun muassa kehon soluja ja auttaa pitämään ihon hyvinvoivana. 

(kuva: Shutterstock )

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka jokaisen laihduttajan kannattaisi lisätä ruokavalioon - katso

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat