Kuva: Shutterstock

Nainen lopetti treenaamisen 30 päiväksi - kertoo nyt hälyttävistä muutoksista kehossaan

09.01.2019 13:15 - Katariina Auvinen

Michelle Pellizon laittoi todellakin kroppansa likoon lopettaessaan urheilun.

Aikuisille suositellaan ainakin noin kahdesta kolmeen tuntiin liikuntaa viikossa. Joskus kuitenkin treenaaminen voi jäädä pidemmäksi aikaa joko onnettomuuden tai vain kiireisen elämäntyylin vuoksi, mutta jo kuukauden liikkumattomuus näkyy niin kehossa kuin yleisessä terveydentilassa hälyttävän paljon, uutisoi Daily mail -julkaisu. 

Julkaisun mukaan jo 30 päivän liikkumattomuus aiheuttaa lihaskatoa ja hengästymistä, mutta myös diabeteksen riski kasvaa jo muutaman viikon liikkumattomuuden jälkeen. Urheilulehden toimittaja Michelle Pellizon laittoi kroppansa likoon ja testasi, millaisia muutoksia hän huomasi omassa kehossaan kuukauden liikkumattomuuden jälkeen. 

Ensimmäisen viikon jälkeen nainen ei huomannut kriittisiä muutoksia kehossaan, mutta hän huomasi ettei töissä keskittyminen onnistunut niin hyvin kuin aiemmin. Tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta auttaa alentamaan stressiä sekä parantaa keskittymiskykyä. 

Toisen viikon jälkeen Pellizon huomasi hengästyvänsä aiempaa nopeammin. Tutkimuksissa selvisi, että hänen hapenottokykynsä oli heikentynyt. Naisen mukaan hän huomasi jopa hengästyvänsä helposti askellettuaan muutamat portaat ylös. 

Neljännen viikon aikana nainen kertoi näkevänsä muutoksia omassa kehossaan. Hän huomasi painonsa kohonneen.

Rasvan määrä kasvaa lihasten surkastuessa, joka altistaa pidemmällä aikavälillä myös tyypin 2 diabeteksen puhkeamiseen. 

Lue myös: Treenaaja tiesitkö? Kehon antamat hälytysmerkit, joita ei koskaan tulisi ohittaa liikunnan aikana

Lähde: Daily mail 

Kilpailut

Uusimmat