Kuva: Shutterstock

Kuinka tehokkaasti kävelylenkki polttaa vatsarasvaa? Katso personal trainerin neuvot

16.01.2019 22:45 - Emmi Moilanen

Rasvaa ei voi polttaa vain yhdeltä alueelta mutta kävelylenkit kuormittavat tehokkaasti koko kroppaa.

Jokaisen keho on erilainen ja yksilöllistä on myös se, mihin rasva kertyy kehossamme. Toisilla se jakaantuu tasapainoisesti eri puolille kehoa, kun taas toiset toivoisivat voivansa polttaa rasvaa vain vatsan alueelta. Tiedetään kuitenkin, ettei rasvanpolttoa voi kohdistaa kehossa vain yhdelle alueelle, eikä esimerkiksi yksinään runsas vatsalihasliikkeiden tekeminen saa keskivartaloa timmiksi.

Popsugar-sivusto haastatteli asiantuntijaa ja selvitti, kuinka paljon pelkän kävelytreenin avulla voi vaikuttaa vatsan alueen rasvan palamiseen.

- Kävely treeninä voi olla yksi tekijä, joka auttaa vatsarasvan palamisessa. Se riippuu paljon myös liikuntasuorituksen kuormittavuudesta, personal trainer Jim White kertoo.

Hänen mukaansa juoksulenkki toimisi siis tehokkaampana rasvanpolttokeinona kuin kävely. Mikä tahansa liikuntamuoto on kuitenkin painonpudottajalle hyväksi ja aerobinen treeni tehostaa rasvanpolttoa koko kehossa.

Niille ihmisille, jotka ovat liikkuvat arjessaan jo paljon, mutta haluavat silti tehostaa kiinteytymistä vatsan alueelta, White suosittelee porrastreeniä. Heille, jotka ovat vasta dieettinsä alussa, White toteaa kävelylenkkien olevan erinomainen liikuntamuoto.

Rasvan palamiseen vaikuttavat useat tekijät

White kuitenkin muistuttaa, että vatsarasvanpalaminen on yhteydessä kokonaisvaltaiseen rasvanpolttoon ja siihen, kuinka paljon kaloreita kulutat verrattuna niiden saantiin. Kalorinkulutukseen ei ole olemassa yksiselitteistä kaavaa, vaan se riippuu iästä, painosta, pituudesta, sukupuolesta ja siitä, kuinka aktiivinen ihminen on.

Lue myös: Ethän treenaa peppua liikaa? Katso miten usein tehokas porrastreeni kannattaa tehdä

Lue myös: Kolmen liikkeen treeni muokkaa koko vartaloasi - vie aikaa vain 20 minuuttia

Lue myös: Miksi alavatsa kipuilee myös ilman kuukautisia? 3 yleistä syyllistä kramppien taustalla

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat