Kuva: Shutterstock

Muhiiko juomapullossasi bakteeripommi? Lue, milloin olisi syytää hankkia uusi vesipullo

08.03.2019 12:15 - Milena Raappana

Myös ruostumattomasta teräksestä tehdyt juomapullot keräävät yllättävän paljon bakteereita.

Moni on korvannut muoviset vesipullot ruostumattomasta teräksestä tehdyillä ekologisemmilla juomapulloilla. Muovipullot ovat huonoksi sekä ympäristölle, että ihmiselle pitkäaikaisessa käytössä.

Kuitenkin myös teräksiset vesipullot voivat kerätä kunnon bakteeripommin sisälleen ja jopa sairastuttaa ihmisen. Tutkijat ovat todenneet, että vesipullojen bakteereista 60 prosenttia on sellaisia, jotka voisivat passittaa ihmisen sairastuvalle. Milloin vesipullo on niin huonossa kunnossa, että se olisi syytä vaihtaa uuteen?

Ennaltaehkäisevän hoidon lääkärin Cedrina Calderin mukaan haju ja likakertymät korkissa ja suuosassa kertovat bakteerintäyteisestä pullosta. Jos haju ja lika eivät lähde kunnollisella pesulla, pullo kannattaa suosiolla vaihtaa uuteen. Lisäksi halkeamat pullon pinnassa altistavat bakteereille ja niiden kasvulle.

Siitä huolimatta, että vesipullo saattaa päällimmäisin puolin näyttää puhtaalta The Cleaning Authorityn operatiivisen johtajan Leanne Stapfin mielestä vesipullo pitäisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen eli jopa päivittäin. Bakteerit viihtyvät kosteassa ja pimeässä, joten teräksiset vesipullot ovat niiden suosikkipaikkoja.

Hyvä puhdistusmenetelmä on sekoittaa pulloon ruokasoodaa ja vettä ja antaa vaikuttaa kymmenen minuuttia. Tämän jälkeen pullo kannattaa puhdistaa pulloharjan avulla.

Lue myös: Älä jätä vesipulloa kuumaan autoon - varoittava esimerkki kertoo miksi

Lue myös: Juomapullo mukaan matkaan - katso miten pidät veden kylmänä pidempään

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat