Juotko jatkuvasti samasta muovipullosta? Kunnon bakteeripesä!

17.08.2014 15:15 - Eeva Rajala

Moni käyttää yhä uudelleen ja uudelleen muovista juomapulloa, jonka joskus hankki kaupasta täytenä.

Miksei juomapulloa voisi käyttää uudestaan, siinähän on vain ollut vettä? Kaupoissa myytävät vesipullot on tarkoitettu kertakäyttöön. Käyttö voi nimittäin aiheuttaa muovin hajoamisen. Muovista voi tulla ohuempaa tai siihen voi tulla halkeamia. Bakteerit pääsevät pesiytymään halkeamiin. Mikäli vesipulloa ei pese säännöllisesti, bakteerit voivat olla uhaksi ihmiselle.

Pullo kannattaa siis pestä miedolla saippualla ja huuhdella huolella, muttei polttavan kuumalla vedellä. Lisäksi jos pullossa on havaittavissa muun muassa pieniä halkeamia, se kannattaa heittää pois.

Jopa uudelleen käytettäväksi tarkoitetut juomapullot voivat olla bakteeripesiä, jos ei niitä pese säännöllisesti tai jos pulloa käyttää halkeamista huolimatta. Bakteerit voivat olla suurempi terveysriski ihmiselle kuin muovista irtoavat kemikaalit.

Asiantuntijat kehottavat hankkimaan muovipullojen sijasta lasisia pulloja tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuja juomapulloa, jotka ovat kestävämpiä. Mikäli on mieltynyt muovipulloihin, kannattaa siinä tapauksessa suosia polypropeenista tehtyjä pulloja, jotka eivät esimerkiksi sula astianpesukoneessa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat