Kuva: AOP

Kasvojoogan luvataan olevan tehokas keino ryppyjä vastaan - kokeile Meghan Marklen rakastamaa kikkaa

19.03.2019 19:45 - Katariina Auvinen

Kasvojoogaan pitää kuitenkin sitoutua, jos tuloksia mielii näkyväksi.

Kun ikäännyt, kasvojesi lihakset löystyvät, joka aiheuttaa ryppyjä. Kasvojoogan vannotaan kiinteyttävän ja ehkäisevän ryppyjä ja jotkut ovat vannoneet sen olevan jopa veitsetön kasvojenkohotus. Tämä johtuu sen lihaksia kehittävästä ja ylläpitävästä vaikutuksesta. 

Esimerkiksi herttuatar Meghan, 37, on rakastunut kasvojoogaan ja hänen kerrottaan harjoittavan sitä useita kertoja viikossa, jotta hänen ihonsa pysyisi kimmoisana ja heleänä. Good Housekeeping -julkaisun mukaan kasvojooga on todellakin tehokasta, mutta siihen pitää sitoutua. Tuloksia ei saa tekemällä liikkeitä vain kerran tai kaksi vaan niiden tekeminen kannattaa ottaa säännölliseen arkirytmiin mukaan ja niitä suositellaan tehtäväksi päivittäin. 

Koko Hayashi on nainen, joka on lanseerannut YouTubessa kasvojooga-sarjan. Hän esittelee liikkeitä, jotka auttavat kiinteyttämään tiettyjä kasvojen kohtia. 

Hän on kertonut julkaisulle yksinkertaisen liikesarjan, jolla pääsee jo pitkälle. 

1. Lämmittely

Vedä keuhkot täyteen ilmaa ja puhalla se ulos niin, että poskesi ja huulesi ovat täysin rennot. Tämä "pärisyttäminen" auttaa rentouttamaan kasvojen lihaksia ja mitä isommin sen teet, sen paremmin. Tämä auttaa myös huuliesi lihaksia rentoutumaan, jotka ovat yhdet tärkeimmät lihakset kasvoissasi. 

2. Ehkäise kaksoisleukaa 

Nykyisin ihmiset tuijottavat todella paljon puhelimiaan, jolloin kaula on kääntyneenä alaspäin. Se voi aiheuttaa ryppyjä kaulan seudulle. Sen lisäksi monia vaivaa kaksoisleuka, jonka täsmäase on Hayashin mukaan kasvojooga. 

Rentouta olkapääsi ja pidä ne alhaalla. Nyt nosta leukasi kohtia kattoa, niin korkealle kuin se menee. Sen jälkeen työnnä kielesi ulos. Pidä asento viisi sekuntia ja toista se yhdestä kahteen kertaa päivässä muutaman kerran. 

3. Ehkäise naururypyt

Joskus joku on saattanut kuulla, että nauraminen aiheuttaa ryppyjä. Hayashin mukaan ihmisten ei todellakaan kannata lopettaa nauramista ryppyjen pelossa, koska hymyileminen ja nauraminen kehittävät poskipäitäsi ja niiden lihaksia. 

Jos haluat ehkäistä naurujuonteiden syntymistä, kannattaa rikkoa niiden kireys kielellä. Niin sanotut hymyrypyt lähtevät nenän vieruksesta kohti huulia. Liikuta kieltäsi huulten sisäpuolella ylhäältä alas pienin pyörivin liikkein. Tee ensin toinen puoli niin, että liikutat pyörivin liikkein kieltäsi vastapäivään ja sitten myötäpäivään. Toista sama toisen puolella naururypyn päällä. 

Toista päivittäin. 

4. Roikkuvan kasvojen ihon kiinteytys 

Jotta painovoima ei kohtelisi kasvojasi niin julmasti, voit kiinteyttää itse kasvojasi yksinkertaisella liikkeella. Suipista suutasi ensin vasemmalle ja ota avuksi kädet. Vedä kasvojesi ihoa myös vasemmalle ja pidä tässä asennossa noin 10 sekuntia. Sen jälkeen toista sama juttu toiselle puolelle. 

Toista päivittäin. 

5. Silmäryppyjen tehokarkotus 

Rentouta olkapääsi ja käännä leukasi kohti kaulaa. Avaa suusi ammolleen ja nosta samaan aikaan kulmakarvojasi sekä katso ylöspäin. Älä liikuta olkiasi tai päätäsi. Sinun täytyisi tuntea venytys kasvoissasi. Pidä ilme kolmen sekunnin ajan ja tee sama uudestaan sillä erotuksella, että työnnät huuliasi hampaiden päällesi. Tämä venyttää vielä enemmän silmänympärysihoasi. 

Toista päivittäin. 

Lue myös: MTV: Mikä ihmeen avantojooga? Suomalaismiehen keksimä "uutuuslaji" huvittaa, katso

Lue myös: Tavallinen pariskunta kokeili yhdessä joogaa ja katui sitä karvaasti - tulos on hulvaton

Lähde: Good Housekeeping 

Kilpailut

Uusimmat