Kuva: Shutterstock

Miksi vatsa on heti aamusta turvonnut? 5 tapaa, joihin saatat sortua huomaamattasi

28.03.2019 08:45 - Emmi Moilanen

Kiiressä syöminen voi olla yksi syy heti aamusta alkavaan vatsan turvotukseen.

Naisten kohdalla kuukautiset tai pms-oireet ovat usein syyllinen turvonneeseen oloon. Jos pöhöttynyt olo kuitenkin piinaa säännöllisesti ja olet varma, ettei asialla ole yhteyttä kuukautiskiertosi kanssa on mahdollista, että altistat itsesi tahattomasti turvotukselle.

Bustle-sivusto selvitti, millaiset syyt voivat olla heti aamusta alkavan turvotuksen taustalla. Kuulostaako mikään alla olevista seikoista tutulta?

5 syytä aamusta saakka piinaavaan turvotukseen:

1. Syöt kiireessä. Ehkä haukkaat jopa työmatkalla nopeasti aamiaisleivän tai smoothien.

2. Syy heti aamulla alkavaan turvotukseen voi olla myös raskas ja hiilihydraattipitoinen aamiainen. Hyvinvoinnin asiantuntija Caleb Backe suosittelee rajoittamaan hiilihydraattien saantia aamuisin ja pitämään huolta siitä, että ruoka sisältää myös tarpeeksi proteiinia. Tällä niksillä pidät nälän loitolla lounasaikaan saakka.

3. Et juo riittävästi vettä heti herättyäsi. Voi olla myös mahdollista, että vesi unohtuu kokonaan kahvihampaan kolottaessa liikaa. Liian vähäinen veden juominen johtaa todennäköisesti turvotukseen viimeistään myöhemmin iltapäivällä.

4. Ruokavaliosi sisältää runsaasti turvotukselle altistavia raaka-aineita. Tällaisia ovat erityisesti pavut ja erilaiset kaalit.

5. Juot aamukahvin tai -teen maidon kera. Jos epäilet maidon olevan turvonneen olon takana, kokeile olla viikko ilman mitään maitotuotteita.

- Laktoosi-intoleranssi on usein syyllinen pitkään jatkuvaan turvotukseen, Gynekologi Sherry Ross kertoo.

Lue myös: Mistä johtuu äkillinen kipu navassa? Ilkeä tunne voi olla merkki vakavammasta

Lue myös: Karisevatko kilot, jos päivittäinen 10 000 askeleen tavoite täyttyy? Asiantuntija vastaa

Lue myös: Muuttuiko kuukautiskierto epäsäännölliseksi? 3 seikkaa, jotka kierto voi paljastaa terveydestäsi

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat