Kuva: Shutterstock

Nyt se on todistettu - naiset kokevat stressiä helpommin kuin miehet

10.04.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Naisten aivojen rakenteella on merkitystä.

Kiire on monelle meistä tuttua. Voimme kokea painetta suoriutua niin henkilökohtaisessa elämässämme kuin työpaikallakin, joten ei ihme, että monet meistä kokevat stressiä joskus. Stressi on viheliäinen kumppani, koska se voi aiheuttaa monia sairauksia. Naisille on sitä paitsi huonoja uutisia, sillä tutkimusten mukaan he kokevat stressiä helpommin kuin miehet. 

Prevention-julkaisu on kertonut, että asialle on myös selitys. American Psychological Association teki tutkimuksen, joka selvitti, että naisten aivot ovat herkemmät stressille. Naiset raportoivat enemmän tuntevansa stressin lisäksi vatsakipuja, ahdistuneisuutta ja surullisuutta. Erityisesti keski-ikäiset naiset kokevat julkaisun mukaan enemmän stressiä kuin miehet.

Tutkimuksen mukaan naisten aivot ovat herkempiä stressille, mutta ne käsittelevät huonommin myös yhtäkkisiä takaiskuja. Naisten aivojen limbiset alueet, jotka hallitsevat tunteita ja muistoja, ovat erittäin aktiivisia. Tämä aiheuttaa sen, että naiset myös muistavat paremmin myös kokemiaan negatiivisia tunteita. He jäävät mahdollisesti myös vellomaan näihin tunteisiin, mikä osaltaan lisää stressiä. 

Stressi muuttuu haitalliseksi silloin, kun se vaikuttaa niin työhön kuin henkilökohtaiseen elämäänkin negatiivisesti ja tuntuu siltä, ettei omat voimavarat riitä. Tällöin kannattaa hakea apua. 

Lue myös: Oletko liian vaativa ja ankara itseäsi kohtaan? Katso hälytysmerkit ja testaa

Lue myös: Älä anna paineiden pilata suoritustasi - tutkijat kertovat keinosta, jonka avulla saavutat ihmeitä

Lähde: Prevention 

Kilpailut

Uusimmat