Kuva: Shutterstock

Miesten parrat ovat oikeita pöpöpesiä - bakteereita jopa enemmän kuin koirien turkeissa

16.04.2019 09:45 - Katariina Auvinen

Sveitsiläisklinikan tekemä tutkimus on noussut puheenaiheeksi ympäri maailmaa.

Miehen parta ei puhtoisista puhtoisin. Ennen on todettu, että miehen parta sisältää yhtä paljon ulostejäämiä kuin vessat, pääset katsomaan jutun täältä. Parta on siis todellinen bakteeripesä, jonka todistaa taas uusi tutkimus, joka on todistanut parrakkaissa kasvoissa olevan enemmän vaarallisia bakteereita kuin koirien turkissa. 

Daily mail -julkaisun mukaan Sveitsissä tehty tutkimus osoitti, että parrassa noin puolella tutkituista muhi terveydelle vaarallisia bakteereita. Tutkittujen karvakuonojen turkeista ei löytynyt niin paljon bakteereita kuin partakarvojen seasta. Switzerland's Hirslanden -klinikalla asiaa tutkinut professori Andreas Gutzeitin mukaan koirien turkkia voidaan pitää jopa puhtaampana kuin joidenkin miesten partaa. 

- Tutkimukset osoittivat, että kaikilla tutkittavilla miehillä parran bakteeritaso oli korkea. Sen sijaan näin oli vain 23:lla koiralla 30:sta, Gutzeit kertoo. 

Seitsemältä tutkituista miehistä löydettiin jopa vakavasti terveyttä uhkaavia bakteereita. 

- On varmaa, että jos ottaisimme ihmisten käsistä ja hiuksista näytteitä, niin saisimme selville melkoisia pöpöpesiä, joten pelkästään partoihin ei ole katsominen tässä asiassa, Gutzeit kertoo. 

Lue myös: Mieti ennen kuin pussailet partasuuta - "Sisältää hurjia määriä bakteereja ja ruuanjäämiä"

Lähde: Daily mail 

Kilpailut

Uusimmat