Kuva: Shutterstock

'Älä tunge valkosipulia vaginaan' - gynekologi varoittaa naisia uudesta villityksestä

26.04.2019 13:15 - Milena Raappana

Poppamieskonstit voivat olla vaarallisia.

Erilaisia poppamieskonsteja pieniin vaivoihin löytyy vaikka millä mitalla. Uusi kotikonstein toteutettava hoitotapa liittyy vaginaan ja valkosipuliin, eivätkä asiantuntijat ole innoissaan tästä trendistä.

Ihmiset nimittäin yrittävät parantaa hiivaa tunkemalla valkosipulinkynttä vaginaansa. Gynekologi Jen Gunter muistuttaa, että valkosipuli kuuluu vain ja ainoastaan lautaselle. Hän myöntää, että valkosipuli sisältää allisiinia, jolla on sienitulehdusta tuhoavia vaikutuksia, mutta ainoastaan laboratoriossa toteutettuna.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gunter on twiitannut moneen otteeseen aiheesta ja muistuttaa myös, että allisiinia vapautuu vain, jos valkosipuli murskataan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Valkosipulissa saattaa myös olla maaperäisiä bakteereja. Maaperän bakteerit saattavat olla tauhdinaiheuttajia – pahaksi keholle. Tämän takia puhdistamme haavoja. Jos sinulla sattuisi olemaan hiivasienitulehdus, maaperän bakteeri luultavasti tulehduttaa sitä entisestään”, Gunter twiittasi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisin sanoen Gunterin mukaan valkosipuli pitäisi murskata ja silti siinä saattaisi olla bakteereja. Sen lisäksi murskatun valkosipulin kaivaminen vaginasta saattaisi olla melkoinen haaste. Hän myös muistuttaa, että 50-80 prosentilla naisista eivät edes kärsi hiivatulehduksesta, vaan kyseessä saattaa olla jokin muu hetkellinen tulehdustila. Myöskin lumevaikutus on todellinen.

Lue myös: Alusvaatteissa piilee terveysriski - gynekologi kertoo, miten parhaiten estät erilaiset infektiot

Lue myös: Gynekologi muistuttaa: Vaginan terveyteen vaikuttavat tavat, joista tulisi luopua heti

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat