Kuva: Shutterstock

Torju epäpuhtauksia kotitekoisen kasvonaamion avulla - tarvitset vain kolme ainesosaa

19.05.2020 17:45 - Emmi Moilanen

Banaani on erinomainen välipala mutta se sopii mainiosti myös ihonhoitoon.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin asiantuntijoiden vinkeistä, joiden avulla toteutat ihanan ja kokonaisvaltaisen kasvohoidon myös kotioloissa. Voit lukea lisää aiheesta tästä.

Kasvonaamiot ovat perinteinen osa ihonhoitoa ja naamion tekeminen itse on helppoa. Bustle-sivusto kirjoittaa ohjeesta, jonka toteuttamiseen tarvitset vain kolme ainesosaa.

Naamioon tulee muun muassa banaania, jolla tiedetään olevan hipiää helliviä vaikutuksia. Hedelmällä on antiseptisiä ja tulehdusta lievittäviä vaikutuksia, ja sen sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan ihoa myös vapailta radikaaleilta. Naamion muut ainesosat ovat ruokasooda ja hunaja, jotka puolestaan voivat auttaa hillitsemään ihon epäpuhtauksia.

- Ruokasooda voi joidenkin kohdalla ärsyttää ihoa, ja vaikka et olisikaan herkkäihoinen, käytä naamiota korkeintaan kaksi kertaa viikossa, ihonhoidon asiantuntija Inge Theron vinkkaa.

Voit lukea ohjeet kotitekoiseen kasvonaamioon alta.

Tarvitset:

Puolikkaan banaanin

1 teelusikallisen hunajaa

1 ruokalusikallisen ruokasoodaa

Tee näin:

Sekoita ainesosat keskenään ja levitä tasainen seos kasvoillesi. Naamio voi tuntua aluksi tahmaiselta, mutta anna sen kuivua iholla muutamien minuuttien ajan. Bustlen artikkelissa vinkataan, että saat maksimaalisen kosteutuksen naamiosta irti silloin, kun annat sen vaikuttaa kasvoilla kymmenen minuutin ajan.

Tämän jälkeen puhdista kasvot huolellisesti vedellä. Pesuvaiheessa voit hyödyntää seosta myös kuorintana, kun teet pesun hellävaraisin, hierovin liikkein.

Lue myös: Tottuuko iho samoihin tuotteisiin? Asiantuntija kertoo totuuden myytin takana

Lue myös: Vuoden 2020 isoimmat meikkitrendit paljastettiin - inspiroidu ajankohtaisimmista vinkeistä

Lue myös: Ethän treenaa meikit kasvoillasi? Asiantuntija muistuttaa seikasta, joka unohtuu useimmilta

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat