Kuva: Shutterstock

Mies havainnollisti erilaisten kasvomaskien tehokkuutta nokkelalla tavalla

25.08.2020 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Video osoittaa hyvin sen, miten eri tavalla ilmavirta maskien läpi liikkuu.

Korona-aika on tehnyt kasvomaskeista osan jokaisen arkea. Julkisissa liikenneväleissä ja tiloissa, joissa turvavälin pitäminen on hankalaa, maskien käyttö on Suomessakin suositeltavaa.

TikTokissa julkaistu video osoittaa konkreettisella tavalla sen, miten erilaiset maskit, tai maskittomuus vaikuttavat hengitysilman kulkuun. 

Videosta tuli hetkessä viraalihitti, sillä se osoittaa hyvin selkeästi maskin hyödyt. Videolla @vihannce08-nimimerkillä esiintyvä mies esittelee kaikkiaan kuusi erilaista maskia yksinkertaisen liekkitestin avulla. Käytännössä hän siis osoittaa sen, miten paljon ilmaa minkäkin maskin läpi pääsee, yrittämällä puhaltaa liekin sammuksiin. 

Tulokset ovat todella silmiä avaavia ja moni somekäyttäjä onkin vakaasti sitä mieltä, että jokaisen tulisi nähdä tämä video. Moni on myös päätynyt testaamaan asiaa omalla maskillaan.

Tärkeää on kuitenkin muistaa se, että jokainen maski suojaa siltä, etteivät ihmisen suusta tulevat pisarat lentäisivät kauas, joten se, että maskia käyttää, on jo itsessään hyvä asia. Liian tiivis maski ei myöskään tee hengittämisestä helppoa, joten sekin on hyvä pitää mielessä. 

Videon pääset katsomaan alta. Jos se ei näy, pääset katsomaan sen myös täältä

Lue myös: Tutut suomalaisbrändit valmistavat nyt kangasmaskeja hurjaa vauhtia - katso, miltä ne näyttävät

Lue myös: Lady Gagan kasvomaski hakee vertaistaan - pukisitko sinä kasvoillesi?

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat