Kuva: Shutterstock

IS: Suomalaiskunnat, joissa ei ole tänä vuonna ollut varmistettuja koronatapauksia

22.03.2021 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ilta-Sanomien selvityksen mukaan kaikkiaan 50 kuntaa on käytännössä säästynyt koronataudilta.

Koronavirus on ollut keskuudessamme jo reilun vuoden ajan. Etenkin pääkaupunkiseudulla sekä Turussa tilanne on tällä hetkellä huono ja uutista rajoituksista käydään parhaillaan neuvotteluita.

Vaikka suuri osa Suomesta on saanut koronasta osansa, on maassamme Ilta-Sanomien selvityksen mukaan noin 50 kuntaa, jotka ovat käytännössä säästyneet koronalta. Täydellistä listaa "nollakunnista ei ole", sillä THL ei lehden mukaan anna tarkkoja tartuntamääriä kunnista, joissa on alle 5 tartuntaa, mutta Ilta-Sanomien koostaman listauksen voit katsoa kokonaisuudessaan täältä.

"Nollakuntien" lisäksi Suomessa on sellaisiakin paikkoja, joissa ei ole tämän vuoden aikana ollut yhtään tartuntoja. Nuo paikkakunnat näet alta. Kunnan perässä oleva luku tarkoittaa koronatartuntojen määrää kyseisellä paikkakunnalla viimevuoden aikana.

Vimpeli (20)
Evijärvi (11)
Puumala (11)
Utsjoki (11)
Kyyjärvi (10)

Kaikkiaan Suomessa on nollakuntien lisäksi kahdeksan sellaista kuntaa, joissa on ollut tasan 5 tartuntaa koko epidemian aikana. Ne ovat Pyhäjärvi, Urjala, Padasjoki, Muonio, Miehikkälä, Juupajoki, Enonkoski ja Kaskinen.

Lue myös: Helsinkiläinen Jan, 32, on eristäytynyt täysin koronan takia - pian jo vuosi ilman lähikontakteja

Lue myös: Hanna Pakarinen sairasti koronan vuosi sitten, kertoo oireistaan: "Oksennuksen mukana tuli verta"

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat