Kuva: Shutterstock

Paljonko treenin jälkeen todella pitää juoda vettä? Helppo niksi, jolla selvität aina tarkan määrän

31.08.2021 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Nestehukassa treenaaminen ei ole yhtä tehokasta.

Hikoilun tai treenaamisen jälkeen on syytä muistaa kunnon nesteytys, mutta mikä sitten on tarpeeksi ja mikä jo liioittelua? Asiantuntijat kertovat yksinkertaisen niksin, jolla nesteytys pysyy kunnossa.

Personal trainerien mukaan veden tarpeen voi laskea helpolla vaakakikalla. Jos suunnittelet lähteväsi treenaamaan, voit käydä vaa'alla ennen treeniä ja heti treenin jälkeen. Hikoilun myötä elimistöstä poistuu nesteitä ja vettä tulisi juoda 1,5 -kertainen määrä poistuneisiin grammoihin nähden. Eli jos treenin jälkeen vaa'an lukema on esimerkiksi 100 grammaa vähemmän, olisi veden tarve silloin 150 millilitraa. Luotettavimman tuloksen saat astumalla vaa'alle molemmilla kerroilla alasti.

Nesteytys on tärkeää myös ennen treeniä, sillä hikoilemalla keho viilentää itsensä ja jos et ole juonut tarpeeksi, ei viilennys toimi kunnolla etkä välttämättä saa treenistäsi irti niin paljon kuin olisi mahdollista. Välttääksesi nestevajeen on siis viisasta valmistautua treenaamiseen juomalla tasaisesti koko päivän mittaan ja vielä noin. 15-30 minuuttia ennen treenin alkua.

Erityisesti kuumalla säällä treenatessa juoda kannattaa myös treenin aikana. Jano itsessään on jo merkki siitä, että elimistö kaipailee jo nesteytystä.

Lue myös: Krapulassa urheilu kannattaa unohtaa - 5 syytä, jotka olisi hyvä tietää

Lue myös: Vaihda hikiset vaatteet puhtaisiin heti treenin jälkeen – 4 terveyden kannalta tärkeää syytä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat