Kuva: Shutterstock

MTV: Juotko kahvia tyhjään vatsaan? Asiantuntija antaa tavalle täystyrmäyksen

15.11.2022 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jo pienikin aamiainen keventää kahvin vaikutuksia.

Aamupalan välistä jättäminen on jo itsessään terveyden kannalta haitallista, mutta MTV:n artikkelin mukaan haitat voi maksimoida kulauttamalla vielä aamukahvin tyhjään vatsaan.

Terveystalon johtava ravitsemusterapeutti Päivi Lassila kertoo, että tyypillisesti kahvista aiheutuu vatsaoireita. Tuloksena saattaa olla refluksioireita tai kiihtyvää vatsan toimintaa eli löysä vatsa.

Vatsaoireet kuitenkin lievittyvät, jos kahvin vaikutusta tasoittaa syömällä sen yhteydessä myös edes pientä aamiaista.

- Syömällä jotain alle kahvin vaikutus on ilman muuta maltillisempi juuri näihin vatsaoireisiin, Lassila kertoo MTV:lle.

Lassila myöntää, että ihmisten kahvin sietokyvyissä on eroja. Osa ei vähästä hätkähdä, osa on herkempiä jo pienemmällekin annokselle. Nyrkkisääntö on kuitenkin olemassa.

- Yleisesti ottaen olisi kuitenkin hyvä, ettei kahvia joisi tyhjään vatsaan, Lassila sanoo. 

Jos kahvin latkimista jatkaa päivän mittaan liiankin kanssa, voi myöhemmin seurata adrenaliinin tuotannon noususta johtuvaa vapinaa ja levottomuutta. 

- Kyllähän se kahvi liikaa juotuna voi aiheuttaa vapinaa, silloin puhutaan ihan kofeiinimyrkytyksestä. Jos on kahville herkkä, niin se voi tulla jo 400 milligramman annoksella, Lassila kuvailee artikkelissa.

Lue myös: Kahvia ei kannata juoda heti herättyään - lääkäri kertoo syyn

Lue myös: HS: Viisi helppoa vinkkiä, joilla saat suodatinkahvista entistä herkullisempaa

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat