Kuva: Shutterstock

Treenimaton suositeltu pesuväli saattaa yllättää - katso miten pidät sen puhtaana ja raikkaana

03.02.2024 12:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Treenimatto olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti liasta ja bakteereista.

Korona-aikana moni tottui treenaamaan kotona. Vaikka nykyään siihen ei ole käytännön pakotteita, hoitaa moni kuntoaan silti kotioloissa. 

Jos kotona joogaa tai treenaa muuten säännöllisesti, kannattaa panostaa myös treenimaton puhdistukseen. Kun matolla hikoilee, jää siihen helposti likaa ja bakteereita, joista kannattaa pyrkiä eroon säännöllisellä puhdistuksella.

Treenimaton voi putsata joka treenin päätteeksi, mutta se olisi hyvä tehdä ainakin kerran viikossa. Hyvä nyrkkisääntö on, että kun matolla hikoilee, tulee se pestä. Helppo keino pitää matto siistimpänä on myös panostaa pyyhkeeseen, joka suojaa mattoa treenin aikana. 

Puhdistukseen on olemassa kaupassa myytäviä pesuaineita, mutta sen voi tehdä helposti myös itse. 

Helpoin tapa on sekoittaa vettä, teepuuöljyä sekä valkoviinietikkaa suihkepulloon. Sekä teepuuöljy että valkoviinietikka ovat molemmat antibakteerisia. Vettä ja etikkaa laitetaan saman verran, teepuuöljyä muutama tippa. Suihkuta seosta maton molemmille puolille, anna vaikuttaa ja pyyhi pois. 

Treenimaton voi vaihtoehtoisesti pestä myös tiskiaineella. Vie matto kylpyhuoneeseen, hiero pesuaineella ja huuhtele runsaalla vedelllä. Anna kuivua ja rullaa.

Lue myös: Treenaa koko kroppa 12 minuutin tehojumpalla - tarvitset avuksesi vain kahvakuulan

Lue myös: Älä kadota treenimotivaatioita kotioloissa - vinkit kunnon ylläpitämiseen neljän seinän sisällä

Lähde: Women´s Health Magazine

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 2.5.2021.

Kilpailut

Uusimmat