15 kondomimokaa – syyllistytkö näihin?

29.03.2012 21:45 -

Kondomin käytön tulisi olla sen verran hallussa, ettei mokia ehkäisyvälineen kanssa pääse syntymään. Hyvin moni kuitenkin mokailee kondomin kanssa. Lue 15 yleisintä virhettä.

Indianan Yliopistossa tehtiin tutkimus, jossa selvitettiin ihmisten kondominkäyttöä. Men's Health -lehti kertoo artikkelissaan tuloksista, jotka paljastavat 15 yleisintä kondomin kanssa tehtävää mokaa.

1. Liian myöhään asettaminen

Jopa 51 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi laittavansa kondomin vasta siinä vaiheessa, kun yhdyntä on alkanut. Ei mikään fiksu ratkaisu sukupuolitautien ehkäisyn kannalta.

2. Liian aikainen pois ottaminen

Jopa 44,7 prosenttia kertoi ottavansa kondomin pois ennen yhdynnän loppumista.

3. Kondomia ei edes rullata auki

25,3 prosenttia ilmoitti, etteivät he edes rullaa kondomia auki sitä käytettäessä. Herää kysymys: miten se on mahdollista?

4. Ei tilaa kärjessä

45,7 prosenttia kertoi, etteivät he jätä kondomin päähän siemennesteelle vaadittavaa tilaa.

5. Ilman poistaminen unohdetaan

48,1 prosenttia naisista ja 41,6 prosenttia miehistä kertoi, etteivät he poistaneet edellisen yhdynnän yhteydessä ilmaa kondomin kärjestä.

6. Väärinpäin asettaminen

30,4 prosenttia kertoi rullaanensa kondomia aluksi väärinpäin ja virheen huomattuaan kääntäneensä sen ympäri ja käyttäneen uudelleen. Ei fiksua, sillä jo ennen varsinaista ejakulaatiota voi erittyä nesteitä, jotka voivat saada naisen raskaaksi.

7. Kondomia ei rullata kokonaan auki

11,2 prosenttia naisista ja 8,8 prosenttia miehistä kertoi aloittaneensa yhdynnän, vaikka kondomia ei oltu rullattu kokonaan paikoilleen.

8. Reiän tekeminen terävällä esineellä

11,2 prosenttia vastanneista kertoi avanneensa kondomikääreen terävää esinettä käyttäen. Kannattanee muistaa, että mikäli esine on tarpeeksi terävä rikkomaan kääreen, se on myös tarpeeksi terävä rikkomaan kondomin.

9. Rikkoutumista ei huomata

82,7 prosenttia naisista ja 74,5 prosenttia miehistä kertoi, etteivät he tarkista mahdollisia kondomipaketin avaamisen yhteydessä tulleita vaurioita. Kannattaa tarkistaa ainakin, ettei kääre oli rikkoutunut - varmista myös, ettei kondomin "parasta ennen" -päivämäärä ole mennyt umpeen. Tsekkaa myös, ettei kondomissa ole reikiä tai muita vaurioita.

10. Liukasteen puuttuminen

25,8 prosenttia kertoi käyttävänsä kondomia ilman erillistä liukuvoidetta. Mitä ongelmia tästä saattaa koitua? Mikäli lemmiskelet hieman pidemmän aikaa, on suuri riski, että kondomi hajoaa ilman liukastetta.

11. Väärin poistaminen
Liki 31 prosenttia miehistä ja 27 prosenttia naisista paljasti, että yhdynnän jälkeen kondomin pois ottaminen on mennyt kirjaimellisesti "reisille". Kannattaa olla tarkkana.

12. Saman kondomin käyttö uudelleen

3,3 prosenttia kertoi käyttäneensä samaa kondomia ainakin kahteen kertaa yhdyntöjen aikana. Huh...

13. Vääränlainen säilytys

Jopa 19,1 prosenttia vastanneista kertoi säilyttävänsä kondomeita vääränlaisissa paikoissa. Älä säilytä kondomia auringossa tai kukkarossa - molemmat nimittäin heikentävät lateksia.

14. Liukasteongelmat

Reilut 3 prosenttia naisista ja 4,7 prosenttia miehistä ilmoitti käyttäneensä öljypohjaista liukastetta lateksikondomin kanssa. Tämä heikentää lateksia ja saattaa aiheuttaa kondomin hajoamisen.

15. Käyttämättä jättäminen

Tuoreiden tutkimusten perusteella ainoastaan 45 prosenttia 18-24-vuotiaista miehistä oli käyttänyt kondomia edellisen seksipartnerinsa kanssa. Iän myötä lukemat muuttuvat vielä huolestuttavimmiksi: vain 29,3 prosenttia 25-34-vuotiasta miehistä käytti kondomia, kun taas 35-44-vuotiaiden miesten kohdalla luku oli vain 21,3 prosenttia.

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat