Apua! Aivastaminen on vaarallista - näinkin voi käydä

30.03.2012 09:45 - Eeva Rajala

28-vuotias australialaisnainen koki kauhunhetkiä huomatessaan, ettei voi liikkua oman aivastuksensa jälkeen.

Aina silloin tällöin uutisoidaan, miten aivastaminen voi aiheuttaa erinäköisiä loukkaantumisia. Tuorein tapaus on tämän kuun puolesta välistä.

Melbournessa asuvan Monique Jeffreyn kaksi selkänikamaa meni sijoiltaan naisen aivastaessa rajusti. Jeffrey oli ollut sängyssä lukemassa sähköpostejaan katsomassa 10-kuukautisen poikavauvansa temmeltämistä. Nainen yhtäkkiä aivasti kerran hyvin rajusti, jonka jälkeen hän ei pystynyt liikkumaan. Jeffrey pystyi kuitenkin käyttämään kännykkäänsä sen verran, että lähetti aviomiehelleen avunpyynnön.

Pelastushenkilökunta diagnosoi ensin, että naisen niska on vain kierossa ja määräsi erinäisiä liikkeitä treenattavaksi. Kun Jeffreyn vasen käsi meni tunnottomaksi, erikoislääkäri huomasi oikean vaurion: kaksi niskanikamaa oli mennyt aivastuksen voimasta sijoiltaan, minkä takia nainen ei voinut liikuttaa päätään.

Onni onnettomuudessa, sillä naisen selkä tai selkäydin eivät olleet kärsineet neurologisista vaurioista. Muutama vuosi brittinaiselle kävi vähän pahemmin aivastuksen jälkeen.

Australialainen Monique Jeffrey osaa nyt jo myös nauraa episodille.

- Oikeasti, kenelle tapahtuu näin aivastaessa? Aina kun ajattelen sitä, alan nauraa, en vain voi uskoa sitä, nainen kertoo.

Lähde: Ninemsn

Kilpailut

Uusimmat