Huippukokki paljastaa: Näin teet ”McDonalds-ranskalaisia” kotona – katso ohje

27.04.2012 15:30 -

Losangelesilainen huippukokki kertoo, millä reseptillä kotona saa aikaiseksi McDonalds-tyyppisiä ranskanperunoita.

Omaa Comme Ca -ravintolaansa pyörittävä huippukokki David Myers kertoi Daily Mail -lehdelle, että hänen mielestään McDonalds-ravintoloista löytyvät maailman parhaat ranskalaiset. Sen vuoksi mies onkin opetellut tekemään sellaisia - niitä hän tarjoaa päivittäin ravintolassaan.

Myersin mukaan yksi keskeinen salaisuus maistuviin ranskalaisiin on niiden koko, perunat on leikattava juuri oikean kokoisiin lohkoihin - aivan kuin McDonalds-ravintoloissa.

- McDonaldsin reseptit ovat johdonmukaisia. En voi edes kuvitella, kuinka monta miljoonaa dollaria ketju on upottanut tutkiakseen sitä, millainen hyvän ranskanperunan täytyy olla.

Lähtökohtana on tietysti se, että valmistukseen käytettävän perunalajikkeen tulee soveltua ranskanperunaksi. Tällainen lajike on esimerkiksi Bintje. Myersin mukaan oikean lajikkeen lisäksi on tärkeää, että valmistukseen käytettään merisuolaa ja tuoretta öljyä. On myös tärkeää valmistella ranskalaisten tekoa huolellisesti ja kärsivällisesti.

Perunoita täytyy leikkaamisen jälkeen liottaa vähintään kaksi tuntia ennen niiden kuumentamista, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaa. Näin ranskalaisista tulee mahdollisimman rapeita.

Tämän lisäksi suosittelee hankkimaan kokkaamista silmällä pitäen "mahdollisimman paljon talouspaperia, uuninpellin ja valmiina käyttöön olevan öljyn".

Myersin respetin avulla ranskalaiset pystyy myös valmistamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ne voi laittaa jääkaappiin odottamaan, kunnes perunat voi viimeistellä kuumassa öljyssä ennen herkuttelua.

- Näin saadaan aikaiseksi todella herkullisia, rapeita, suolaisia ja kullanruskeita ranskalaisia - joka kerta.

David Myersin "täydellisten ranskanperunoiden ohje":

Neljästä kuuteen annosta:

Raaka-aineet:

- 6 isoa perunaa
- pähkinäöljyä
- merisuolaa

Ohjeet:

Kuori perunat ja leikkaa päät pois. Leikkaa perunat kapeiksi lohkoiksi ja liota kahden tunnin ajan, vaihda vesi tunnin jälkeen.

Kuivaa tämän jälkeen lohkot talouspaperiin. Sen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi. Laita öljyä vain sen verran, että perunat peittyvät. Anna perunoiden kypsyä öljyssä muutaman minuutin ajan.

Sen jälkeen laita lohkot uuninpellille ja laita ne jääkaappiin. Tämän jälkeen kuumenna rasva 200 asteiseksi ja kypsennä perunoita 3-4 minuuttia. Kaada astiaan ja lisää suola. Tarjoile välittömästi.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat