Näin saat superseksikkäät sääret kesäksi!

06.05.2012 09:15 - Eeva Rajala

Ilmat lämpenevät ja kesän tulo saa myös naisten sääret taas näkyviin. Mikäli haluat treenata sääriäsi vieläkin säihkyvimmiksi, kannattaa tehdä seuraavat liikkeet.

Naiset tietävät, että kesällä heidän säärensä ovat kaikkien huomion keskipisteenä. Seuraavilla kuudella liikkeellä saat itsellesi Jennifer Anistonin tai Angelina Jolien kaltaiset säihkysääret. Mutta muista myös tehdä näitä liikkeitä, älä ainoastaan unelmoi!

Kyykkypotku
Liike alkaa maasta kyykystä. Nouse ylös ja samalla potkaise oikealla jalalla sivulle lantion korkeudelle. Palaa takaisin kyykkyyn, nouse ylös ja potkaise samalla tavalla vasemmalla jalalla. Tee 15 toistoa kummallekin puolelle.

Kyykkyhyppy
Liike alkaa maasta kyykystä. Hyppää kädet ylös ojennettuja ja käänny samalla 180 astetta niin, että hypystä laskeudu kyykkyyn ja olet selin alkusuuntaan. Tee 30 toistoa.

Plie-kantapäänousu
Tarkoitus on löytää sisäinen ballerinasi! Ota leveä haara-asento ja käännä varpaat hieman ulospäin ballerinamaiseen plie-asentoon. Laskeudu alemmas kyykkyyn niin, että pidät polvet varpaiden kanssa samassa linjassa. Tämän jälkeen yritä pitää tasapainosi samalla kun nosta kantapäitäsi ylös lattiasta vuorotellen. Voit aluksi laittaa kädet sivuille tasapainoa tuomaan tai voit ottaa jostain tukea. Lopulta, kun olet treenannut tätä hetken, kokeile tasapainotella niin, että laitat kädet pään taakse. Tee 10 toistoa.

Jalka- ja käsiojennus
Tämä on monelle joogan harrastajalle tutun kuuloinen liike. Ota hyvin leveä haara-asento ja laita kädet vaakasuoraan sivuille. Kierrä itsesi oikean jalan päälle niin, että oikean käden sormesi koskettaa oikean käden varpaita tai varpaiden lähellä olevaa lattiaa samalla kun vasen käsi on ojennettuna suoraan ylös. Pysy asennossa muutaman sekunnin ja palaa alkuasentoon. Tee 10 toistoa kummallekin puolelle.

Polvikyykky hypyllä
Liike alkaa asennossa, missä oikea jalka on edempänä kuin vasen. Laske vasemman jalan polvi lähelle lattiaa. Pidä kädet esimerkiksi lanteillasi. Pysy alhaalla hetki. Työnnä itsesi takaisin ylös samalla hypäten vaihtaen jalkojen paikkaa. Tee 10 toistoa kummallekin puolelle.

Sivuvenytys
Mene nelinkontin lattialle. Nosta siitä samaan aikaa oikea kätesi viistosti ylös ja oikea jalkasi taakse vyötärösi jatkoksi, niin että rintamasuuntasi on oikealle. Venytä siis oikea kätesi ja oikea jalkasi muun vartalon jatkoksi. Palaa alkuasentoon ja tee sama liike toiselle puolelle. Tee 12 toistoa kummallekin puolelle.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat