Saako täydellä vatsalla mennä uimaan? Lääkäri vastaa

15.10.2012 13:45 - Eeva Rajala

Voicen omat Myytinmurtajat selvittävät terveysmyyttien todenperäisyyttä. Tällä viikolla vuoronsa saa myytti, jonka lähes jokainen on kuullut ainakin kerran elämässään.

Terveystalon yleislääketieteen erikoislääkäri Jaakko Halonen, onko totta vai tarua, että uimaan ei saisi mennä täydellä vatsalla?

- Yleisesti ottaen tämä on tarua. Riippuu tietysti pitkälti siitä, kuinka täysi vatsa on ja mitä siellä uidessa meinataan tehdä. Jos syönnin jälkeen menee uimaan, ja vatsa ei ole hirvittävän täysi, eikä rehki kovasti, niin uinnista ei varmaan ole mitään haittaa. Mutta ennen mitä tahansa liikuntasuoritusta runsas syöminen voi aiheuttaa vatsavaivoja ja huonoa oloa, Halonen kertoo.

Mitä jos on itsensä ähkyyn syönyt, miten kauan kannattaa odottaa rauhassa ennen liikuntasuoritusta?

- Mitään tarkkaa aikamäärää ei pysty sanomaan. Se on yksilöllistä, 45 minuutista puoleentoista tuntiin. Silloin usein on ruoka jo sulanut sen verran, että on mukava liikkua, Halonen jatkaa.

Jos sinua mietityttää joku terveysmyytti ja haluat siihen vastauksen, lähetä myyttisi meille ja me ratkaisemme sen asiantuntijoiden kanssa. Terveysmyyttisi voit jättää täällä!

Kilpailut

Uusimmat