Tartu rättiin! Kevätsiivous kuluttaa enemmän kaloreita kuin maraton

21.05.2013 13:15 - Reija Saarinen

Bikinikuntoon pääseminen ei aina vaadi kovia treenejä kuntosalilla  tai lenkkipolulla, sillä kaloreita voi polttaa tehokkaasti myös kotioloissa.  

Bikinikausi lähestyy, ja moni kokee tarvetta muutaman kilon painonpudotukseen ennen kuin uskaltautuvat rannalle bikineissään. Bikinikuntoon voi päästä myös ilman kuntosalitreeniä. Uuden tutkimuksen mukaan kevätsiivous nimittäin kuluttaa jopa enemmän kaloreita kuin maratonin juokseminen!

Tuoreen tutkimuksen mukaan omakotitalon omistajat kuluttavat tyypillisesti 3655 kaloria joka vuosi vain siivoamalla kotiaan kesää varten. Se vastaa 30 suuren valkoviinilasillisen tai 20 suklaalevyn verran kaloreita.

Tutkimuksen mukaan yleisimmin kevätsiivous sisältää pölyjen pyyhkimistä, imuroimista, kaappien tyhjentämistä ja pyyhkimistä liasta, lattioiden pesua, ikkunoiden pesun sekä huonekalujen järjestyksen muuttamista.

Eniten kaloreita polttaa kaappien siivous. Ne, jotka kuluttivat hommaan noin neljä tuntia polttivat 952 kaloria. Tämä sisälsi siis kaappien tyhjentämisen, putsaamisen sekä astioiden ja muiden tavaroiden uudelleen järjestelyn kaappeihin.

Pölyjen pyyhkiminen sen sijaan kuluttaa kaloreita kaikista vähiten. Pölyjä pyyhkiessä kaloreita kuluu vain 170.

Keskimääräinen kevätsiivous vei aikaa 16 tuntia ja 20 minuuttia neljälle eri päivälle jaettuna.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat