Kärähtikö iho? 6 vinkkiä palaneen hipiän hoitoon

29.05.2013 20:15 - Reija Saarinen

Auringon tullessa esiin pitkän ja pimeän talven jälkeen moni ryntää nauttimaan lämmöstä rannalle. Aurinkoon tottumaton iho saattaa kuitenkin herkästi palaa, ja silloin ovat hyvät neuvot kalliit.

Ihonsa voi polttaa myös pilvisellä säällä, jopa silloin kun on lutrannut aurinkorasvaa ympäri kehoa. Palanut iho ei ole kenenkään toiveena. Onneksi on kuitenkin olemassa muutamia vinkkejä joiden avulla voit helpottaa oloasi.

1. Viilennä ihoa kylmillä hauteilla. Tämä auttaa kipuun ja kiristävään tunteeseen.

2. Ota viileä kylpy. Lisää kylpyveteen ruokasoodaa, kaurahiutaleita tai maissitärkkelystä. Nämä kolme tuotetta auttavat rauhoittamaan palanutta ihoa.

3. Lisää tulehdusta vähentävää kosteusvoidetta. Käytä esimerkiksi kalamiinivoidetta, Aloe Veraa sisältävää voidetta tai hydrokortisonia. Nämä tuotteet auttavat auringonpolttamaa ihoa paranemaan nopeammin.

4. Ota särkylääkettä, kuten ibuprofeenia tai aspiriinia. Lääkkeet auttavat rauhoittamaan ihon punaisuutta sekä poistavat palamisen aiheuttamaa kipua.

5. Kosteuta ihoa. Käytä rauhoittavaa voidetta. Palanut iho heikentää ihon kosteustasapainoa joka puolella vartaloa.

6. Vältä aurinkoa. Jos sinun kuitenkin täytyy oleilla auringossa, muista lisätä aurinkorasvaa, joka sisältää suojan sekä UVB- tai UVA -säteitä vastaan. Palaneen ihon suojaaminen kannattaa ottaa huomioon myös pukeutumisessa. Hellesäällä pitkähihainen pusero toimii, kunhan se on väljä ja viileää materiaalia.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat