Hikoilulle on monia syitä - katso, mistä sinun märät kainalosi johtuvat

12.06.2013 10:15 - Rea Tallgren

Hikoilua on mahdollista vähentää, kun pitää huolen tietyistä seikoista. On myös hyvä olla tietoinen siitä, mistä runsas hikoilu saattaa kertoa.

Hikoilu on täysin normaalia, mutta joskus se saattaa olla oire jostakin vakavasta.

1. Jos verensokeritasosi laskee, saatat hikoilla enemmän kuin normaalisti. Pidä siis huoli siitä, että syöt pieniä aterioita tasaisin väliajoin pitääksesi verensokeritasosi tasaisena.

2. Liika hikoileminen saattaa kieliä kilpirauhasongelmista. Esimerkiksi liian aktiviinen kilpirauhanen saattaa aiheuttaa hikoilua. Mikäli sinulla on muitakin kilpirauhasongelmiin viittaavia oireita, kannattaa asia tutkituttaa lääkärillä.

3. Miehillä liiallinen hikoilu saattaa kertoa alhaisesta testosteronitasoista. Sama ongelma saattaa ilmetä esimerkiksi lihasheikkoutena.

4. Naisilla hikoilu saattaa olla runsasta hormonitoiminnan syklien mukaan. Esimerkiksi kuukautisten aikaan runsas hikoilu on täysin normaalia.

5. Mielialalääkkeet saattavat aiheuttaa runsasta hikoilua ja pahentaa hienhajua.

6. Yhtäkkinen runsas hikoilu ilman nähtävää syytä saattaa olla oire jostain vakavammasta. Varsinkin jos koet jotain muutakin kipua, kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat