Uusi tutkimustulos: Yksi kymmenestä naisesta on allerginen siemennesteelle

13.06.2013 09:15 -

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 12 prosenttia naisista voivat saada kiusallisia allergioita sperman sisältämästä glykoproteiinista.

Oireet, kuten kirvelyn tunne virtsatessa ja kutina sukupuolielimissä muistuttavat hyvin paljon yleisimpien sukupuolitautien aiheuttamia reaktioita. Tästä syystä tutkimus luo uutta tietoa edellä mainittujen oireiden kanssa kamppaileville naisille.

Vakavimpiin reaktioihin on myös kuulunut jopa sairaalahoitoa vaativa anafylaktinen sokki. Tutkimuksen vetäjä tohtori Michael Carroll Manchesterin yliopistosta paljastaa, että varsinkin tietty ikäryhmä nousi testeissä ylitse muiden.

- Eniten allergisia reaktioita saivat 20-30-vuotiaat naiset, joilla oireilu alkoi joko välittömästi tai viimeistään tunnin sisällä siemennesteelle altistumisesta. Uskon vakaasti, että kyseessä on laajempi ilmiö kuin tiedetäänkään, Carroll kertoo.

Carroll ja hänen lääkärikollegat huomasivat tutkimuksissaan, että allerginen reaktio aiheutuu nimenomaan siemennesteestä, ei siittiöistä. Raskaudesta haaveileville allergisille naisille on onneksi olemassa vaihtoehtoinen toimintatapa.

- Uskomme, että ärsytystä aiheuttava aine on eturauhasista tuleva glykoproteiini. Naisilla, joilla on vaarana saada siemennesteestä anafylaktinen shokki, voidaan keinohedelmöittää siemennesteestä eristetyillä siittiöillä, Carroll painottaa.

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Uusimmat