Tutkimus todistaa: Tv-ruudun katselu voi saada kilot karisemaan!

13.06.2013 16:30 - Reetta Haverinen

Tuoreissa tutkimuksissa todettiin, että ihmisten näläntunne pieneni välittömästi, kun he katsoivat hetken välkehtivää tai "lumisateista" tv-ruutua.

Sohvalla makaaminen ja kanavasurffaaminen johtavat helposti ylipainoon, joka johtuu suurimmalta osin liikkumattomuudesta ja ruudun edessä napostelusta.

Uusien tutkimusten mukaan tv:n katselu voi kuitenkin myös auttaa painonpudottamisessa. Jotta vyötärö lähtisi kaventumaan, on parasta kuitenkin vaihtaa uusi teräväpiirto televisio vanhempaan matka-tv-malliin.

Daily Mailin mukaan australialaistutkimukseen osallistuneiden ihmisten mahan murinat vähentyivät 23 prosentilla välittömästi sen jälkeen, kun he olivat tuijottaneet hetken välkkyvää kuvaruutua. Samaisessa tutkimuksessa havaittiin, että vilkkuvaa kuvaa katsoneet ihmiset myös nauttivat myöhemmin 40 prosenttia vähemmän kaloreita kuin ne, jotka eivät katsoneet pätkivää tv-ruutua.

Voimakkaan visuaalisen ärsykkeen on todettu jo aiemmin vaikuttavan lyhytkestoiseen työmuistiin. Tällä ei olla kuitenkaan tiedetty olevan vaikutusta painonhallintaan.

Tutkimusraportin mukaan tämä on merkittävä löytö ja voi johtaa uusien laihdutusmetodien kehittämiseen. Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että vilkkuva kuvaruutu voi auttaa jopa miljoonia ihmisiä laihtumaan.

Havaintoa voidaan tulevaisuudessa soveltaa muun muassa älypuhelimiin ja tietokoneisiin. Esimerkiksi puhelinsovellus, jossa ruutu alkaa vilkkumaan tai lähettämään nopeaan tahtiin kuvia, voi hiljentää hetkessä käyttäjänsä murisevan vatsan ja karkottaa mielihalut tiehensä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat