Lääkäri paljastaa: 7 yleisintä kysymystä, joita potilaat pitävät liian noloina kysyä - lue ja ylläty

14.06.2013 12:45 - Karoliina Kotala

Lääkäri on henkilö, jonka puoleen jokainen suomalainen joutuu elämänsä aikana kääntymään useaankin otteeseen. Silti harva uskaltaa kysyä mieltään painavia kysymyksiä lääkäriltä.

Lääkäri Mary Jane Minkin muistuttaa ihmisiä etsimään lääkärin, jonka kanssa kemiat kohtaavat ja jolta uskaltaa kysyä kaikki mieltä painavat kysymykset. Naisen mukaan juuri ne kysymykset, joita ihmiset arastelevat kysellä ovat ne kaikista yleisimmät, jotka lääkäri on kuullut useaan otteeseen.

- Etsi lääkäri, jonka kanssa tunnet olosi rennoksi ja jolta kehtaat kysyä kaikki mitä haluat. Olen lääkärisi, sen vuoksi olen täällä, puhumassa kuukautisista, hedelmällisyydestä , seksistä ja kaikesta. Se on minun juttuni, Minkin muistuttaa.

Alla lääkäreiden kooste yleisimmistä kysymyksistä, joita ihmiset nolostelevat kysyä lääkäriltään.

1. Haluan seksiä hyvin vähän, onko se normaalia?
Erittäin yleinen kysymys naispotilailla on heidän alhaiset seksihalunsa. Moni onkin yllättynyt lääkärin kertoessa aiheen olevan erittäin yleinen. Vinkiksi ammattilaiset kertovat niin sanottujen seksitreffien järjestämistä oman kumppanin kanssa.

2. Alapääni tuoksuu oudolle. Missä syy?
Lääkärit kertovat naisten olevan usein huolissaan "kalan tuoksusta" alapäässään. Lääkärien mukaan syy löytyy yleisimmästä intiimialueen tulehduksesta, joka usein paranee itsestään tai sen voi hoitaa lääkekuurilla.

3. Pitäisikö minun käydä sukupuolitautitesteissä?
Moni häpeilee kyseistä aihetta, eikä uskalla ottaa asiaa puheeksi lääkärinkään kanssa. Asiaan ei kuitenkaan liity häpeää, ja suurempi riski on jos tautia ei hoideta.

4. Minulla on herpes, voinko tartuttaa sen kumppanilleni?
Herpestä on kahta lajia, toinen aiheuttaa infektion yleensä kasvoissa ja toinen, genitaaliherpes sukuelimissä. Asia kannattaa ottaa puheeksi lääkärin kanssa, sillä tarjolla on lääkkeitä, joilla tulehduksen puhkeaminen voidaan estää.

5. Milloin olen hedelmällisimmilläni?
Moni nainen kokee edellämainitun kysymyksen noloksi, koska he kokevat, että heidän tulisi jo tietää kuukautiskiertoon liittyvät asiat. Lääkärit suosittelevat usein, ettei niin sanotusta "parhaasta ajasta" kannata stressata vaan vain pitää hauskaa, mutta lääkärit osaavat myös laskea tarvittaessa tarkan ajan otollisimmalle hetkelle hedelmöittyä.

6. Tarvitseeko minun saada orgasmi tullakseni raskaaksi?
Yllättävän moni nainen ei ole tietoinen tämän asian suhteen, ja vastaus kysymykseen on, ettei orgasmi ole naisella edellytys hedelmöittymiselle.

7. Kannattaisiko seksiä harrastaessa suosia tiettyjä asentoja, jos tavoitteena on tulla raskaaksi?
Jostain syystä kyseistä aihetta ujostellaan potilaiden parissa. Vanha uskomus suosittelee seksin jälkeen nostamaan jalat ylös ilmaan ja pitämään tyynyä takapuolen alla, jotta hedelmöittyminen onnistuisi, mutta lääkäreiden mukaan aiheesta ei ole mitään tieteellisiä todisteita.

Uutisoimme aiemmin myös terveyslehden keräämistä noloista kysymyksistä, joita ihmiset arastelivat kysyä gynekologiltaan. Lue ne tästä!

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat