Pelastus yksinäisille ihmisille - halauksia jakava liivi

02.07.2013 18:15 -

Sydänsuruista ja terveysongelmista kärsivien ihmisten murheisiin on tulossa uudenlainen keksintö. Keinotekoinen lohduttaja parantaa merkittävästi ihmisen hyvinvointia.

BioHug Technologies -nimisen yrityksen insinöörit ovat kehitelleet uutta huipputeknologiaa sisältävää liiviä, jonka perimmäisenä tarkoituksena on parantaa kroonisia kipuja. Akkukäyttöisessä liivissä on täyttyvät ilmataskut, jotka simuloivat halauksen tunnetta.

Halaus vapauttaa hormonia nimeltä oksitosiini, joka parantaa ihmisen yleiskuntoa vähentämällä stressiä, korkeaa verenpainetta ja jopa sydänsairauksia. Lisäksi tutkimuksissa on huomattu, että stressihormoniksi kutsuttu kortisoli vähenee elimistössä jopa vain kymmenen sekunnin kestävällä halauksella.

Hihattomassa BioHug-liivissä on materiaalin sisäänrakennettu tietokone, joka on ohjelmoitu antamaan tietyin väliajoin halaus eri puolelle kehoa. Liivin testaukseen osallistuneiden ihmisten korkeaan- ja matalaan verenpaineongelmiin saatiin selkeitä parannuksia liivin ansiosta.

Katso BioHugin toimitusjohtaja Andrew Schiffmillerin esittely liivistä alta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat