Viisi ruoka-ainetta, jotka tekevät hyvää aivoille

24.07.2013 08:45 - Reija Saarinen

Aivojen terveydestä kannattaa pitää huolta. 

Tiettyjä ruokia nauttimalla voi vähentää vanhenemisen vaikutuksia aivoihin. Alla viisi ruoka-ainetta, joita kannattaa nautiskella, mikäli tahtoo pitää huolta aivojen hyvinvoinnista. 

Rasvainen kala

Rasvainen kala, kuten lohi, silli tai makrilli, sisältävät runsaasti Omega-3 rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä terveiden aivosolujen säilymisen kannalta. Ruokavalio, joka perustuu kalaan, hedelmiin ja vihanneksiin, parantaa aivojen toimintaa vanhemmilla ihmisillä jopa enemmän kuin vähärasvainen ruokavalio.

Kahvi

Tutkijat ovat havainneet, että kofeiini saattaa nostaa aivokapasiteettia väliaikaisesti, varsinkin silloin jos ihminen ei ole saanut tarpeeksi unta. Tämän lisäksi kahvinjuojilla on 60 prosenttia alhaisempi riski sairastua Alzheimeriin ja dementiaan. Liiallinen kahvin nauttiminen ei kuitenkaan kannata, sillä se saattaa aiheuttaa sydän ongelmia. 

Pinaatti

Pinaatti on täynnä antioksidantti luteiinia. Tämän antioksidantin uskotaan suojaavan muistia. 

Oliiviöljy

Tutkimusten mukaan oliiviöljy on hyvä tyydyttymättömien rasvojen lähde. Näiden rasvojen on todettu vähentävän aivojen vanhenemista.

Marjat

Tutkimukset osoittavat, että marjat saattavat auttaa poistamaan myrkyllisiä proteiinia aivoista. Tämän lisäksi marjat suojaavat tulehduksilta, sekä parantaa kongnitiivisia toimintoja stressitilanteessa. 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat