Puhdistaa maksaa, vahvistaa luita - katso 8 hyvää syytä juoda omenamehua

05.08.2013 08:15 - Reija Saarinen

Vanha sananlasku, omena päivässä pitää lääkärin loitolla saattaa todellakin pitää paikkansa. 

Jos haluat terveellistä välipalaa, kannattaa napata mukaan omena. Tämä herkullinen hedelmä on nimittäin erittäin terveellinen. 

1. Edistää sydämen terveyttä

Omena sisältää runsaasti polyphenolia ja flavonoideja, jotka ovat erittäin hyviä sydämen terveydelle. Lisäksi omena tarjoaa keholle tärkeitä mineraaleja, kuten kaliumia, joka on sydämelle erittäin tärkeää. Omena päivässä, pitää siis sydämen kunnossa. 

2. Ehkäisee astmaa

Omena sisältää runsain määrin flavonoideja. Tämä ravintoaine on hyvin tunnettu siitä, että se estää astmakohtauksia. Lisäksi flavonoidit lisäävät keuhkojen toimintaa, tehden niistä vahvemmat ja tehokkaammat. Tähän tulokseen tulivat tutkijat, jotka huomasivat, että henkilöillä, jotka nauttivat säännöllisesti omenamehua, on paremmat keuhkot. 

3. Puhdistaa maksaa

Omenan emäksisyys auttaa puhdistamaan myrkyt maksasta. 

4. Alentaa kolesterolia

Säännöllinen omanamehun nauttiminen laskee kolesterolia. Liian korkea kolesteroli nostaa riskiä sairastua erilaisiin sydän vaivoihin. 

5. Vahvistaa luita

Omena sisältää runsaasti muun maussa C-vitamiinia ja rautaa. Nämä ravintoaineet yhdessä auttavat luita vahvistumaan ja pysymään vahvoina. 

6. Vahvistaa vastustuskykyä

Omenan sisältämä C-vitamiini vahvistaa vastustuskykyä. Se myös auttaa kehoa taistelussa bakteereita vastaan. 

7. Ehkäisee syöpää

Omenamehu on paras syövän ehkäisijä, etenkin keuhkosyövän. Flavonoidit ja fenolihapot ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi aseiksi taistelussa syöpää vastaan. Nämä molemmat yhdisteet löytyvät omenasta. 

8. Pitää silmät kunnossa

Omenoissa on myös A-vitamiinia, mikä on todella tärkeää silmien terveydelle. Tämä vitamiini auttaa ylläpitämään näkökykyä ja silmäsairauksia. 

Lähde: Style Craze

Kilpailut

Uusimmat