Kohtuus kaikessa - katso mitä liiallinen kahvinjuonti saa aikaan

11.08.2013 18:15 - Reija Saarinen

Suomalaiset ovat innokkaita kahvinjuojia. Kahvilla tiedetään olevan paljon hyviä terveysvaikutuksia, mutta valitettavasti se voi saada aikaan myös ikäviä oireita.

Kahvia ei kannata nautiskella liikaa päivän aikana, sillä liallinen kahvin nauttiminen ei ole keholle hyväksi. Alla seitsemän syytä välttää liiallista kahvinjuontia. 

1. Liiallinen määrä kofeiinia saattaa vahingoittaa maksaa. Tämä on erittäin todennäköistä silloin, jos syöt säännöllisesti myös särkylääkkeitä.

2. Kahvi saattaa nostaa verenpainetta. Erään tutkimuksen mukaan kahvin juonti saattaa stimuloida sydäntä ja aiheuttaa pinnallista hengitystä.

3. Liiallinen kahvi voi tehdä ärsyyntyneeksi, sillä hapen virtaus aivoihin vaikeutuu.

4. Turhan monta kupillista kahvia saattaa aiheuttaa unettomuutta. Tämä on kuitenkin hyvin yksilöllistä. Toiset kestävät kahvia enemmän kuin toiset. 

5. Kahvi aiheuttaa riippuvuutta ja mahdollisesti myös vieroitusoireita, jotka alkavat noin 12-14 tunnin kuluttua kahvin nauttimisesta. Vieroitusoireisiin kuuluu muun muassa päänsärky.

6. Vieroitusoireet saattavat myös aiheuttaa masentuneisuutta. 

7. Liiallinen kahvinjuonti saattaa nostaa riksiä sairastua osteoporoosiin, ellei muista nautti tarpeeksi kalsiumia ja D-vitamiinia. 

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat