Nopeasti ja helposti eroon silmäpusseista - 7 tehokasta vinkkiä

27.12.2013 13:45 - Linda Arponen

Jokaiselle voi joskus ilmestyä silmäpussit, mutta niistä on onneksi vaivatonta päästä eroon.

Silmien ympärillä esiintyvää turvotusta kutsutaan silmäpusseiksi. Kyse on kuitenkin vain ohimenevästä ilmiöistä, joten niistä on mahdollista päästä eroon.

Silmäpussien ilmestymisen suurimmat syyt ovat ikä, väsymys, epäsäännöllinen unirytmi, raskaus ja alkoholin sekä tupakan käyttö. Myös jotkin sairaudet voivat synnyttää pussit silmien alle.

Silmäpusseja voi kokeilla poistaa monin eri keinoin. Seuraavassa nopeita ja helppoja vinkkejä tähän tarkoitukseen.

Vesi

Liiallinen suolan määrä aiheuttaa nesteen kertymistä, jonka seurauksena muodostuvat silmäpussit. Tämä liiallinen suola voi johtua ruoasta tai itkemisestä. Veden juonti huuhtelee liian suolan kehosta ja hävittää silmäpussit. Kuivattavia juomia, kuten kahvia ja teetä tulisi välttää.

Kananmunan valkuainen

Munanvalkuaisen levittäminen silmien ympärille voi myös poistaa tehokkaasti silmäpusseja. Vatkaa hiukan valkuaista, lisää sitä silmien ympärille ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia.

Teepussit

Teepusseja voi viilentää ja asettaa sitten silmien päälle, jotta silmäpussit haihtuisivat. Vihreää teetä ja erityisesti kamomillateetä pidetään tehokkaimpana tähän tarkoitukseen, sillä se ei vain poista pusseja, vaan sillä on myös rauhoittava vaikutus.

Kurkku

Jos viileitä kurkkusiivuja pitää silmien päällä vähintään viisi minuuttia, poistavat ne luonnollisesti silmäpusseja. Kurkun tulehduksen vastaiset vaikutukset ovat pääsyy helpotukseen. Kurkulla on myös ihoa rauhoittava vaikutus ja se auttaa virkistämään mieltä.

Maito

Kylmään maitoon kastetut ja silmien päälle asetetut vanulaput hoitavat silmäpussit kuntoon ja auttavat myös pääsemään eroon tummista silmänalusista.

Peruna

Silmäpusseja voi kokeilla pienentää myös kylmillä perunasiivuilla. Aseta viipaleet silmien päälle 15-20 minuutiksi.

Viileät lusikat

Myös viilennetyt lusikat voivat hoitaa silmäpusseja. Ota astiallinen jäätä ja neljä lusikkaa. Laita lusikat jäiden sekaan ja vaihtele niitä silmien päällä, kunnes pussit ovat pienentyneet.

Lisää vinkkejä voit lukea täältä.

Lähde: MedicoPk.com

Kilpailut

Uusimmat