Pelkäätkö seksihalujesi katoavan ikääntyessä? Ei hätää, asiaan voi vaikuttaa

13.02.2014 23:15 - Senni Loikala

Seksuaaliset halut saattavat vähentyä ikääntyessä. Tuore tutkimus kuitenkin kertoo, ketkä ovat seksuaalisesti aktiivisimpia ikääntyneinä.

Monet uskovat, että etenkin naisten seksuaalinen halukkuus vähenee ikääntyessä. Tuore amerikkalainen tutkimus kuitenkin osoittaa, ettei se pidä aina paikkansa. Jos naisilla on nimittäin aktiivinen seksielämä ja he nauttivat seksistä jo ennen keski-ikää, tulevat he todennäköisesti olemaan seksuaalisesti aktiivisia myös vanhempana. 

- Naiset, jotka kertoivat seksin olevan kohtuullisen tai todella tärkeää, tulivat säilyttämään seksielämänsä aktiivisina kolme kertaa todennäköisemmin kuin naiset, joille seksi ei ollut tärkeää, kertoo tohtori Holly Thomas.

Naisten seksielämä saattaa toki muuttua ikääntyessä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivät naiset nauttisi seksistä tai pitäisi sitä tärkeänä. Tutkimus kuitenkin osoittaa, ettei seksuaalinen halukkuus vähene iän myötä heillä, ketkä ovat olleet seksuaalisesti aktiivisia aiemminkin.

Jos haluaa seksielämänsä olevan aktiivista myös ikääntyessä, kannattaa siis pitää huolta säännöllisistä lemmenleikeistä ja toimivasta seksielämästä jo nuorempana.

Tutkimukseen osallistui 600 naista, jotka olivat iältään 40-65-vuotiaita.

Uutisoimme aiemmin, kuinka seksin harrastaminen vaikuttaa positiivisesti yöuniin. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Lähde: iol

Kilpailut

Uusimmat