Asiantuntijat väittävät: selfiet voivat levittää täitä

26.02.2014 12:15 - Linda Arponen

Eräät yhdysvaltalaiset täituntijat ovat sitä mieltä, että suositut omakuvat tuovat mukanaan myös terveyshaittoja.

Selfiet eli omakuvat ovat nykyajan älypuhelinkauden villitys. Amerikkalaisasiantuntijat väittävät kuitenkin nyt niiden tuovan mukanaan ikäviä yllätyksiä, nimittäin täitä.

Täiden he sanovat leviävän pääkosketuksessa, jota kuvattavana olevat ystävät yleensä harrastavat kuvanottohetkellä.

- Olen nähnyt täiden määrän kasvavan viimeisen vuoden aikana erityisesti teini-ikäisillä. Yleensä se on pienempien lasten vaiva, sillä heillä on suurempi riski joutua pääkosketukseen muiden kanssa. Nykyään kuitenkin teinit nojaavat toistensa päihin joka päivä, kun he ottavat kuvia kännyköillään, sanoo Marcy McQuillan täidenpoistopalvelu Nitless Nogginsista.

Myös Vanessa Mor Oaklandin täiseurannasta kertoo nähneensä täiden lisääntyneen määrän teineillä ja nuorilla aikuisilla. Hän ei syytä siitä kuitenkaan selfieitä, muttei toisaalta kielläkään asiaa.

- Ajatuksessa on kieltämättä järkeä. Saadaksesi täitä, sinun täytyy olla suorassa kosketuksessa toiseen ihmiseen: saatatte esimerkiksi jakaa saman pyyhkeen, kuulokkeet, kihartimen, hatun tai vaikka huivin.

Kaikki eivät ole täiasiantuntijoiden kanssa kuitenkaan samaa mieltä. Esimerkiksi tohtori Richard J. Pollack Harvard School of Public Healthista on sitä mieltä, että taustalla on luultavasti myyntikikka.

- Aina kun täistä aletaan puhua enemmän ja myyntiin tulee esimerkiksi uusi täintorjunta-aine, puhkeaa eräänlainen epidemia. Se on hyvää bisnestä. En ole itse kuitenkaan nyt huomannut teineillä minkäänlaista lisääntynyttä täiden määrää.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat