Aikainen kevät yllätti monet - katso kartalta, missä siitepöly vaivaa eniten

13.03.2014 12:15 -

Erikoinen talvi on kääntynyt jo aikaiseksi kevääksi. Tämä tuntuu myös allergikoiden elämässä, kun siitepölykausi on alkanut kuin varkain.

Talven jääminen tavallista lyhyemmäksi on monelle iloinen uutinen. Joillekin se on kuitenkin huono juttu, sillä myös allergiaoireet alkavat tänä vuonna monella näkyä tavallista aikaisemmin.

- Kevät on noin kuukauden etuajassa aikaisemmista vuosista, ja se kyllä näkyy ja tuntuu allergisten elämässä, kertoo Johanna Värmälä Allergia- ja astmaliitosta Voicelle.

 - Tällä hetkellä leppä kukkii maan etelä ja keskiosissa. Pähkinäpensaan siitepölymäärät ovat vähäisiä maan eteläosissa, mutta siitepölyä on Tampereen korkeudella asti. Lehtipuiden siitepölyhän on sellainen että se voi kulkea tuulen mukana tuhansiakin kilometrejä, ja näin aiheuttaa oireita kauempana siitä missä kyseinen kasvi kukkii, sanoo Värmälä.

Turun yliopiston Aerobiologian yksikön siitepölytiedote näyttää kartalla tuoreet siitepölytiedot eri puolilta Suomea. Karttaa päivitetään tilanteen mukaan ja sen pääset katsomaan tästä.

Kilpailut

Uusimmat