Onnellinen työntekijä on tehokkaampi ja nokkelampi

17.03.2014 11:15 -

Kukapa ei haluaisi olla onnellinen? Varjopuolia onnellisuuden tunteelle on tuskin  olemassa, ja nyt uusi tutkimus osoittaa, että positiivinen mieli helpottaa ongelmien ratkaisua.

Onnellisuus helpottaa monia asioita elämässä ja vaikuttaa myös työntekoon ja tehokkuuteen. Italialainen avoin yliopisto Bozen-Bolzano tutki ohjelmoijia, ja totesi, että iloiset koodaajat tekevät työnsä paremmin, kuin onnettomat. Suurin ero huomattiin työntekijöiden parantuneessa ongelmanratkaisussa.

Yhä useammat työpaikat tarjoavatkin työntekijöilleen hauskoja aktiviteetteja tauoilla harrastettaviksi. Google on esimerkiksi yksi suurimmista yrityksistä, joka on sisustanut työpaikkansa niin, että työntekijät voivat vaikka pelailla pöytätennistä lounastauoillaan. Erilaiset työntekijöiden motivointitekniikat luovat kannustavan ilmapiirin työpaikalle, ja lisäävät näin työntekijöiden onnellisuutta - ja täten, tuoreen tutkimuksen valossa - myös heidän ongelmanratkaisukykyään.

Tämän tutkimuksen jälkeen työpaikkojen kannattaakin keskittyä luomaan työntekijöilleen hauskat ja kannustavat olosuhteet, jotta ongelmien ratkaisut sujuisivat entistä paremmin.

Lähde: Dailymail

Kilpailut

Uusimmat