Oikea ihmeaine: Ota kaikki irti kookosöljystä

24.03.2014 22:15 - Katariina Näreaho

Kookosöljy on tuote, jolle löytyy monta hyödyllistä käyttötapaa. Jos et vielä ole tutustunut tähän luonnon ihmeaineeseen, tee se nyt!

Kookosöljy on huoneenlämmössä kiinteässä muodossa. Valkoinen massa pehmenee kuitenkin helposti levittyväksi kun lämmität sitä käsien välissä. Pannulle laitettaessa öljystä tulee täysin juoksevaa ja kirkasta.

Ennen kuin otat kookosöljyn käyttöön, pidä huoli, että tuote on 100 prosenttisesti luonnontuote, eikä sisällä ylimääräisiä kemikaaleja.

Näin hyödyt kookosöljystä

Kosteuttaa ihoa

Etenkin atoopikoille ja herkkäihoisille suositellaan kookosöljyä kosteusvoiteeksi. Se pitää ihon pitkään kosteutettuna ilman, että iho jäisi liian rasvaiseksi. Öljy sopii myös hyvin huuli- ja silmänympärysvoiteeksi sekä kynsinauhoille.

Poistaa meikin

Kookosöljyn avulla saa poistettua myös vedenkestoisen meikin. Hiero öljyä kaikkialle kasvoihin ja pyyhi lopuksi vanulapuilla. Kookosöljy on huomattavasti hellävaraisempi meikinpoistoaine kuin moni markkinnoilta löytyvä tuote.

Rauhoittaa tulehduksia

Neitsytkookosöljy on antibakteerinen tuote, joka rauhoittaa tulehduksia. Ihon pienet haavat, finnit ja jopa tulehtuneet ikenet rauhoittuvat tämän ihmeaineen ansiosta. Myös auringon polttamalle iholle on hyvä levittää kookosöljyä.

Hoitaa hiuksia

Jos kärsit kuivasta päänahasta, sivele kookosöljyä suihkun aikana päähäsi jakaus jakaukselta. Myös kuivat ja elottomat hiukset saavat elinvoimaa öljystä, jonka voit jättää latvoihisi vaikuttamaan hiusnaamion tavoin.

Kerroimme aiemmin myös, että kookosöljystä löytyy apua painonhallintaan. Lue asiasta lisää täältä.

Lähde: Real Simple

Kilpailut

Uusimmat