Kuinka valita oikeanlaiset urheilurintaliivit – 3 vinkkiä

03.04.2014 22:15 - Linda Arponen

Istuvien, hankaamattomien ja suojaavien urheiluliivien löytäminen ei ole helppoa.

Kaikki urheilevat naiset tietävät, että liikuntaa harrastettaessa myös rinnat tulee ottaa huomioon. Urheillessa keho liikkuu enemmän ja useampiin suuntiin kuin muissa tilanteissa. Mikäli rinnat eivät ole silloin kunnolla tuettu, voivat ne vahingoittua sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Kun olet jatkossa suuntaamassa urheilurintaliiviostoksille, muista ottaa huomioon seuraavat seikat.

Urheilun laatu

Millaista urheilua aiot liivien kanssa harrastaa? Kävely ja painonnosto rasittavat rintoja vähemmän kuin aerobic. Myös juokseminen saa rinnat erityisen paljon liikkeelle. Jos harrastamasi liikunta on kevyttä, voivat myös liivisi olla tuettomammat. Mitä rasittavampaa taas liikuntasi on, sitä tukevammat liivit tarvitset.

Istuvuus

Rintaliivit olkaimineen voivat painaa ja hiertää selkää sekä aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Oikea istuvuus onkin siis tärkeää myös urheilurintaliiviostoksilla. Nyrkkisääntö on, että urheiluliivien tulisi olla hiukan tiukemmat kuin arkiliivit. Pienirintaiselle voi käydä liivit, joissa on tavalliset edestä taakse kulkevat toppiolkaimet. Urheilurintaliiveissä usein nähtävät, lapaluut paljastavat olkaimet voivat olla kuitenkin tukevammat. Isorintaisille naisille sopii parhaiten liivit, joissa on yksittäiset kupit. Useimmiten kun urheiluliiveissä rinnat ovat yhdessä ilman erillisiä kuppeja.

Liiku ja testaa

Joissakin urheiluliiveissä on kaarituet lisätuen vuoksi. Ne saattavat tuntua kuitenkin epämukavilta liikkuessa. Jos hankit kaarituelliset liivit, varmista, että ne ovat tarpeeksi taipuisat, jotta pystyt liikkumaan. Kosteutta siirtävä materiaali on myös loistava valinta liiveihin, sillä ne pitävät kuivempana ja siten estävät hankausta. Mitä tahansa teetkin, älä osta urheiluliivejä ilman, että olet ensin liikkunut ne päällä. Vaikka ajatus tuntuisikin siis hassulta, niin liiku sovituskopissa. Yritä kopioida niitä liikkeitä, joita teet urheillessasi. Juokse paikallasi, hypi ja punnerra. Kun olet testannut liivisi ennen ostoa, olet niihin luultavimmin tyytyväinen kun ryhdyt tositoimiin.

Lähde: HellaWella

Kilpailut

Uusimmat