Painonnousulla yllättävä vaikutus rintasyöpäriskin kasvuun

11.05.2014 17:15 - Reija Saarinen

Jo aiemmin on tiedetty, että painolla saattaa olla vaikutusta rintasyöpäriskiin. Nyt asiasta on saatu kuitenkin lisätietoa.

Jo aiemmin on tiedetty, että painolla saattaa olla vaikutusta rintasyöpäriskiin, mutta nyt asiasta on saatu hieman lisätietoa. Näyttää nimittäin siltä, että keski-iässä kerätty lisäpaino nostaa rintasyöpäriskiä. Tutkimuksen mukaan niillä, jotka lihovat muutaman kilon 40-50 vuoden välillä, on suurempi riski sairastua rintasyöpään ennen kuin he täyttävät 50 vuotta.

Tutkimuksessa oli mukana 205 000 naista yhdeksästä eri maasta. Naiset punnittiin kokeen alussa sekä seuraavan kerran noin neljä vuotta myöhemmin. Seuraavan seitsemän ja puolen vuoden aikana he seurasivat naisten sairastumistilastoja. Tulosten mukaan ne naiset, joiden paino nousi paljon vuoden aikana, oli 9 prosenttia suurempi riski sairastua rintasyöpään. Painon vaikutus oli voimakkainta silloin, kun rintasyöpä todettiin ennen 50-ikävuotta.

Miksi keski-iän painonnousu sitten nostaa riskiä? Tutkijoiden mukaan syynä saattaa olla se, että usein rasva kertyy vatsaan ja aiemmin on todettu, että vatsan ympärillä oleva rasva nostaa rintasyöpäriskiä. Näiden tulosten valossa painon kurissa pitäminen todellakin kannattaa.

Moneen vaivaan toimiva kookosöljy on myös loistava apu painonhallinnassa. Lisää infoa tästä löydät täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat