10 rohkaisevaa neuvoa sinkkuäideille

28.05.2014 18:45 - Minna Talstila

Juuri eronneen äidin elämä saattaa olla todella vaikeaa. Listasimme 10 neuvoa, jotka voivat helpottaa oloa. 

Adriana Velez listaa suositussa CafeMoms-blogissaan neuvoja sinkkuäideille. Hän on itse eronnut miehestään kaksi vuotta sitten ja haluaakin rohkaista juuri eronneita äitejä, joilla voi varsinkin aluksi olla todella vaikeaa. 

1. Anna itsellesi lupa ja aikaa surra

Velez antoi itselleen vain päivän suremisaikaa. Hän olisi kuitenkin tarvinnut enemmän. Sureminen voi viedä kuukausia tai jopa vuosia. 

2. Tiedosta, ettet tunne samalla tavalla ikuisesti

Surun tunteen voimakkuus haalenee ajan kuluessa. Jonain päivänä lakkaat suremasta ja voit myös oppia kokemuksesta jotain. 

3. Löydä jokin voimanlähde

Tarvitset tukea ja voimaa jostakin. Voimanlähteenä voivat toimia esimerkiksi perhe ja ystävät. Myös erilaiset kirjat, yhteisöt, meditaatio ja terapia ovat hyviä vaihtoehtoja. 

4. Urheile

Velezin mukaan tämä lääkärin antama neuvo on todella hyvä. Urheileminen voi auttaa päihittämään ahdistuksen ja masennuksen. Se voi myös saada olon tuntumaan vahvemmalta.

5. Päästä irti tarpeettomista velvollisuuksista

Normaalisti esimerkiksi vapaaehtoistyö on hyvä tapa saada ajatukset pois omista ongelmista ja saada lisää perspektiiviä elämään. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan välttämättä ole hyväksi. Eronneen äidin kannattaakin tehdä elämästä niin yksinkertaista kuin mahdollista. Mieti, mitkä asiat ovat keskeisimpiä ja tärkeimpiä, jotta voisit pitää huolta itsestäsi ja perheestäsi. 

6. Kysy apua

Sinun ei tarvitse olla supernainen ja tehdä kaikkea yksin. Anna siis ihmisten auttaa sinua.

7. Yritä säilyttää yhteys lapsiisi

Kiinnitä erityisesti huomiota siihen, miten lapsesi reagoivat eroon. Heidän täytyy tuntea, että olet heidän kanssaan kaikesta huolimatta.

8. Älä syytä lapsiasi

Vaikka elämäsi tuntuu vaikelta ja lapset saattavat joskus tehdä käytöksellään siitä entistä vaikempaa, vältä syyttämästä heitä. 

9. Hoida paperihommat kuntoon

Yhteisten raha-asioiden selvittäminen kannattaa tehdä heti aluksi, sillä myöhemmin se on hankalampaa. Kirjaa siis ylös esimerkiksi yhteiset säästöt ja velat. 

10. Juttele muiden eronneiden äitien kanssa

Kannattaa jutella muiden eronneiden äitien kanssa ja jakaa kokemuksia. Kaikkien kokemukset ovat nimittäin hieman erilaisia. Voit myös oppia muilta, että jonain päivänä toivut erosta.

Lisää vinkkejä erosta selviytymiseen voit lukea täältä

Lähde: Thestir.cafemom.com

Kilpailut

Uusimmat