16 asiaa, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin otat tatuoinnin

13.06.2014 09:50 - Heli Thoren

Lue tämä artikkeli ennen kuin päätät tatuoida kultasi nimen lantiollesi.

Oletko päättänyt hankkia tatuoinnin? Lue kuudentoista kohdan lista ennen tatuoijan pakeilla menoa:

1. Älä etsi tatuointikuvia Pinterestista tai Googlen avulla. Jos et siis halua samanlaista tatuointia kuin kaikilla muilla. Vältä juuri tällä hetkellä trendikkäitä kuvia. Ne näyttävät hyvin nopeasti vanhoilta, kun muoti muuttuu.

2. Pyydä suosituksia hyvistä tatuoijista. Jos ystävälläsi on tatuointi, kysy oliko hän jälkeen tyytyväinen. Käy tutustumassa tatuoijien portfolioon ennen kuvan ottamista.

3. Jos olet allerginen jollekin huulipunalle tai luomivärille, saatat hyvinkin olla allerginen myös tatuointivärille. Monesti väreissä käytetään pigmenttinä samoja ainesosia kuin meikeissäkin.

4. Varaudu odottamaan, sillä suosituilla tatuoijilla on pitkät jonot. Odottaminen silti kannattaa. Kuva tulee olemaan ihollasi iäti, joten ei välttämättä kannata marssia ottamaan sitä festareilla keneltä tahansa.

5. Hinta määräytyy tatuoinnin koon mukaan. Myös eri tekijöillä hinnat vaihtelevat. Usein hyvä jälki maksaa enemmän kuin sinnepäin tehty.

6. Älä tingi tatuoinnista. Se ei kuulu tapoihin. Arvosta tehtyä työtä.

7. Vieraile tatuointistudiolla ennen kuvan ottoa. Tarkista, että paikka on siisti. Näin voit olla varma, että paikka on puhdas, ja neulat ovat puhtaita.

8. Kerro suoraan, millaisesta tatuoinnista haaveilet. Hyvä kommunikointi kannattaa, eikä nyt ole ujostelu paikallaan. Kun kerrot toiveistasi suoraan, saat sellaisen kuvan kuin haaveilit.

9. Jos tatuointiisi tulee tekstiä, tarkasta se useampaan kertaan. Nyt ei ole paikka päästää kirjoitusvirheitä sormien välistä.

10. Kylkiin, takapuoleen ja jalkapöytään tatuoiminen sattuu eniten. Jos olet ottamassa tatuoinnin joihinkin niistä kohdista tai olet herkkä kivulle, voit käyttää puuduttavaa voidetta ennen tatuointia. Myös särkylääkkeen otto ennen tatuointia auttaa.

11. Nuku ja syö hyvin ennen tatuoijan pakeille menoa. Älä myöskään mene tatuoinnin ottoon krapulassa. Kipu saattaa tuoda heikon olon joka tapauksessa, siksi kannattaa pitää itse huolta, että olo on muuten hyvä.

12. Älä ota tatuointia humalassa. Vaikka kuinka tekisi mieli repäistä vaikkapa festareilla, mene kuvan ottoon selvin päin. Tatuointi tulee olemaan ihollasi ikuisesti, joten on suotavaa, että olet aivan varma siitä, mitä teet.

13. Jos olet huolissasi kivusta, älä ole. Vaikka tatuoinnin ottaminen toki tuntuu, kipu ei ole sietämätöntä. Ennemminkin ärsyttävää, mutta ei sietämätöntä. Kipu hellittää tatuointia ottaessa yleensä vartin kohdalla. Tällöin adrenaliinia alkaa purkautua suurempia määriä helpottamaan kipua. Jos olet herkkä kivulle, suurempien kuvien ottamiseen kannattaa varata useampi kerta.

14. Muista suunnitella tatuoinnin ottamisen ajankohta siten, ettei tiedossa ole mökkilomaa tai kylpyläreissua. Tatuoinnin ottamisen jälkeen et nimittäin saa uida tai saunoa pariin viikkoon. On ensiarvoisen tärkeää, ettei vedestä pääse tatuointiisi bakteereja, ja siksi turvarajaa kannattaa noudattaa tunnollisesti.

15. Heti kuvan ottamisen jälkeen, se näyttää kauniilta. Muutaman päivän kuluessa tatuointi voi alkaa kuitenkin hilseilemään ja näyttää sekä tuntuu auringon polttamalta. Rasvaa tatuointia, niin kuivuminen helpottaa.

16. Tatuoinnin poistaminen sattuu paljon enemmän kuin tatuoinnin ottaminen. Mieti siis tarkkaan, ennen kuin menet ottamaan kuvan ihollesi.


Katso kuva kolmestakymmenestä oivaltavasta tatuoinnista, jotka tuovat hymyn huulillesi täällä.


Lähde: Cosmopolitan.com

Kilpailut

Uusimmat