Nuuhki kesää – viisi tuoksua, jotka tekevät sinulle hyvää

21.06.2014 17:15 - Eeva Rajala

Kevät- ja kesäaikana luonnon täyttävät ihanat tuoksut, joita on sitten taas ikävä syksyn ja talven aikana.

Monista kesän tuoksuista voi saada muutakin irti kuin itse tuoksun. Tuoksut voivat tehdä ihmeitä ihmisten henkiselle hyvinvoinnille. Kannattaa haistella ainakin seuraavia viittä kesäistä tuoksua.

Sitrushedelmät

Kahvikupin sijasta saatat onnistua keräämään energiasi haistelemma sitrushedelmien kirpeää tuoksua. Sen lisäksi, että hedelmät ovat täynnä C-vitamiinia, niiden tuoksu piristää ja auttaa väsymyksessä.

Suolavesi

Suolaveden tuoksu ja rantaveden liplatus rentouttavat ihmistä. Suolavesi vähentää myös tulehduksia.

Kookos

Kookoksen tuoksusta tulee yleensä mieleen kesäiset juomat ja aurinkovoide. Aromaterapia-asiantuntijoiden mukaan pelkästään kookoksen tuoksu saa mielesi hyvälle tuulelle.

Gardenia eli keikarinkukat

Näiden kukkien tuoksusta tulee yleisesti mieleen kesäiset päivät. Tutkijat ovat selvittäneet, että tämän kukan tuoksu herättää hajuaistin ja muistot, ja hajuaistilla on suora yhteys aivojemme tunnekeskukseen.

Sade

Vaikka Suomen kesä onkin ollut melko viileä ja sateinen, sateesta on myös hyötyä. Sadekuurot eivät ainoastaan raikasta ilmaa, mutta sateen tuoksu vetää ihmisiä puoleensa. Ihmiset nauttivat sateen tuoksusta sen synnyttämien mielleyhtymien vuoksi. Ihmiselle tulee sateen tuoksusta mieleen luonnon vihreys ja vehreys sekä uuden kasvu. Sateisista kesäpäivistä kannattaa siis nauttia.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat