Vesimeloniko tylsä hedelmä? Suorastaan terveyspommi!

06.07.2014 15:15 - Eeva Rajala

Monien mielestä vesimeloni on aivan liian mieto hedelmä syötäväksi. Vesimelonissa on kuitenkin lukuisia terveydellisiä ominaisuuksia, joiden vuoksi sen siivuja kannattaa ottaa lautaselle mukaan.

Vesimelonissa on muun muassa paljon A- ja C-vitamiinia, kuituja sekä verenpaineen kurissa pitävää kaliumia. Vesimelonissa on myös enemmän lykopeenia kuin tomaatissa. Lykopeenin sanotaan olevan superantioksidantti, joka estää vapaita radikaaleja tuhoamasta soluja ja immuunipuolustusta. Joidenkin tutkimusten mukaan lykopeeni auttaa taistelussa muun muassa sydänsairauksia ja syöpää vastaan.

Espanjalaistutkimuksen mukaan vesimelonimehun juominen rankan salitreenin jälkeen voi vähentää lihasten arkuutta ja kipeyttä treenin jälkeen. Tämän uskotaan johtuvan aminohappo sitrulliinista, jonka uskotaan parantavan muun muassa verisuonten toimintaa ja alentavan verenpainetta.

Vesimeloni on myös nimensä mukaisesti täynnä vettä. Vesimeloni on 91,5-prosenttisesti vettä. Joten jos vedenjuonti itsessään ei kiinnosta ja kärsit kuitenkin pienestä vesihukasta koko ajan, kannattaa napsia välillä myös vesimelonia. Tämän lisäksi vesimelonin kuorikin kannattaa hyödyntää, sillä se on myös syötävää.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat